<

Срібні прикраси з позолотою: особливості та правила догляду

20:14 | 24.01.2024 / Статті / /
Перегляди
47
/ Коментарі відсутні

Золочення — популярна техніка оброблення срібла. З її допомогою прикраси стають практичнішими та міцнішими. До того ж позолочені каблучки, браслети, брошки та сережки візуально складно відрізнити від виробів, виготовлених з ауруму. У чому особливості таких коштовностей, і які причини їхньої популярності, — розберемося далі.

Як і для чого виконують золочення срібла

Теплий відтінок золота в багатьох людей асоціюється зі статусом і розкішшю. Однак купувати красиві прикраси із цього металу — дороге задоволення. Зовсім інша справа — срібні сережки з позолотою або каблучки, кольє, браслети, виконані в цій техніці. Такі коштовності доступні кожному. Візуально їх не відрізнити від справжніх золотих прикрас, отже, вони допоможуть створити дійсно розкішний образ. Ювеліри за цих умов вирішують цілком практичне завдання — забезпечують виробам із м’якого від природи срібла надійний захист від подряпин та інших дефектів. Прикраси залишаються красивими досить довго.

Золочення — нанесення найтоншого шару ауруму на виріб зі срібла проби 925. Товщина покриття не перевищує 5 мкр. Отже, вартість коштовності збільшується несуттєво, а її позитивні особливості зростають. За правильного поводження та дбайливого догляду сережки й каблучки зберігають свою красу та ідеальне покриття 3–5 років.

Особливості позолочених прикрас 

Срібні вироби із шаром ауруму приваблюють своїми характеристиками. Серед них: 

  • Гіпоалергенність. Чисте золото — інертний метал. Він не схильний до процесів окислення, не спричиняє алергічних реакцій.
  • Цінова доступність. Срібні прикраси з позолотою коштують недорого. Це хороша можливість поповнити скриньку коштовностей за мінімальних фінансових витрат. До того ж сережки або ланцюжок із позолотою стануть чудовим подарунком для юної модниці. Вона ще тільки вчиться носити справжні прикраси, тому ризики їх втрати або поламати досить високі.
  • Практичність. Згодом позолота починає стиратися під впливом зовнішніх факторів, речовин, а ще швидше — через недбале поводження з прикрасами. Однак повернути красу коштовності — не проблема. Достатньо звернутися в ювелірну майстерню для оновлення покриття.

Великий вибір моделей — ще одна перевага позолочених виробів. Коштовності, куплені в надійному ювелірному магазині, будуть захоплювати багато років.

Догляд за срібними виробами з позолотою: основні правила 

Якщо створити оптимальні умови для прикрас, вони надовго збережуть свою красу. Догляд за срібними сережками, каблучками, браслетами з позолотою не вимагає особливих зусиль, достатньо: 

  • Зберігати прикраси в спеціальній скриньці з м’яким внутрішнім покриттям. Коробочка не має перебувати поблизу джерела тепла або в умовах підвищеної вологості. 
  • Унеможливити занадто близьке розміщення виробів один до одного. Коштовності з позолотою особливо бояться тертя з іншими предметами. Хороша альтернатива — індивідуальні мішечки для кожної моделі. 
  • Знімати прикраси, відправляючись у спортзал, сауну, басейн. Це дуже важливо. Не люблять коштовності й креми, парфумерію, засоби для прибирання, хлоровану воду. 

Правильне чищення — ще один етап ефективного догляду. Необхідно відмовитися від абразивних речовин — вони залишать тріщини й подряпини. Оптимально дбайливо протирати срібло з позолотою сухою м’якою серветкою 2-3 рази на тиждень. За наявності сильних забруднень можна використовувати тканину, змочену медичним або етиловим спиртом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *