<

Спортивний одяг: тонкощі прання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:11 | 23.12.2022 / Статті / /
Перегляди
52
/ Коментарі відсутні

З одного боку, спортивний одяг є дуже практичним та довговічним. Але з іншого — його прання передбачає дотримання низки правил, інакше є ризик зіпсувати улюблену річ.

Тож що робити, аби спортивний костюм, лосини чи топ залишалися у хорошому стані якомога довше? Перш за все варто придбати якісні капсули для прання або інші засоби — в цьому допоможе магазин PROSTOR. А ми розкажемо про інші тонкощі догляду.

5 правил прання спортивних речей

Проблема недотримання рекомендацій полягає не тільки в тому, що речі перестануть виглядати привабливо. Якщо нехтувати правилами, спортивний одяг також може втратити свої спеціальні властивості, як-от відведення вологи чи провітрювання тіла. Отже, зверніть увагу на такі поради:

  • відмовтеся від високих температур — за наявності якісного прального засобу із забрудненнями можна впоратися навіть із температурою 30-40 градусів;
  • контролюйте кількість прального засобу — занадто великий обсяг піни затримує бактерії, тому правило «‎чим більше, тим краще» не діє;
  • вивертайте — спортивні речі краще за все прати навиворіт, а також застібати блискавки та кнопки;
  • сушіть на повітрі — від висушування в машинах доцільно відмовитися й сушити на свіжому повітрі, але не під відкритими сонячними променями;
  • не використовуйте кондиціонер — кондиціонер та синтетичні матеріали погано поєднуються, тому краще вибрати альтернативні засоби або взагалі відмовитися від них.

Також прочитайте рекомендації на етикетці — там зазвичай позначений температурний режим прання та інші аспекти догляду. Головні принципи орієнтовані на відмову від високих температур під час усіх процесів догляду за річчю (прасувати також не радять). Пам’ятайте: перегрівання руйнує технологічні властивості інноваційних тканин.

Поширені помилки під час прання

Одна з найбільш розповсюджених помилок — неправильно вибраний режим, і це стосується не лише температури, а й інтенсивності віджимання, кількості обертів тощо. Краще за все вибрати делікатний режим. Ще одна помилка — застосовувати відбілювальні засоби. Вони можуть заподіювати серйозну шкоду тканині.

Якщо ходите на інтенсивні тренування, пов’язані із сильним потовиділенням, намагайтеся прати спортивний костюм після кожного фізичного навантаження. Інакше надалі буде набагато складніше видаляти плями й неприємний запах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *