<

Що таке жіночий кардиган, та як його обрати?

10:01 | 2.12.2023 / Статті / /
Перегляди
121
/ Коментарі відсутні

Кардиган давно признаний одною із найбільш стильних та практичних деталей гардеробу, актуальність якого буде підкреслюватись не лише у повсякденному використанні, але й на побаченнях, в офісах, на прогулянках, вдома чи в улюбленій кав’ярні.

Завдяки йому можна підкреслити вигідні риси, приховати недоліки та виділити унікальність стилю. На сторінці інтернет-магазину https://betega.com.ua/zhinochi-kardygany можна знайти безліч моделей, але нехай великий асортимент не стане для вас проблемою: якщо навчитись правильно вибирати цей одяг, його покупка не стане проблемою.

Особливості вибору

Кардиган вперше з’явився в 19-му столітті і використовувався виключно як чоловічий одяг під фірмовий мундир. Зараз це в’язана подовжена кофта з м’яким силуетом, що має певний виріз. Вона користується шаленим попитом, адже виглядає набагато стильніше, оригінальніше та зручніше, аніж піджак або куртка.

Завдяки впливу моди кардиган перетворився у привабливий елемент жіночого гардероба. Зараз можна знайти літні варіант, строгі офісні, короткі, довгі, з ґудзиками чи без. Саме тому при виборі варто орієнтуватись на декілька корисних порад.

  1. Визначтесь з додатковими предметами гардероба, які будуть доповнювати загальний образ. Залежно від фасону, він більше підійде під вечірню сукню або строгому офісному одягу. Пам’ятайте, що чим довшою та пишною є спідниця, тим більш скромний та короткий кардиган варто вибирати. Ну і навпаки. Прекрасним варіантом для офісу стане однотонний жакет строгого дизайну, що має середню довжину.
  2. Визначтесь з цілями та задачами, під які потрібно придбати кардиган. Теплозахисні властивості напряму залежать від того, з якої шерсті зв’язаний одяг. При в’язці декоративного кардигана використовується шовк, а теплого – з шерсті, до якої підмішують акрил, або з аналогічних матеріалів.
  3. Зверніть також увагу і на довжину кардигана. Якщо ви плануєте використовувати його як верхній одяг, можна придбати довгі жіночі кардигани недорого, що доходять до лінії стегон або нижче. Також довгий кардиган відмінно поєднується зі шкіряними легінсами, вузькими джинсами та туфлями на високих підборах. Жінкам з великим ростом потрібно проявляти особливу увагу при формуванні такого образу, оскільки він здатний візуально подовжувати фігуру. Кардиган «на вихід» може бути будь-якого фасону та довжини, доповнений ґудзиками, ремінцями чи декоративними квітами.
  4. Виберіть фасон. Сама ідея створення кардигана полягала у тому, аби забезпечити максимально можливий комфорт у холодний час. Тому він спочатку був обтислим. Проте з часом дизайнерам вдалось розробити і вільні варіанти крою. Проте, кардиган не повинен бути занадто просторим, оскільки він не лише підтримує тепло, але й підкреслює переваги фігури.

Дівчатам з пишними формами також варто пам’ятати про одну корисну пораду. Якщо хочеться приховати недоліки фігури, варто звернути увагу на модель з вільним кроєм. В’язка повинна бути мілкою, а передні краї – подовженими. Виріз V-образної форми характеризується тим, що здатний підкреслити груди. Для худорлявих або підтягнутих дівчат підійде довгий кардиган, у якому є об’ємні деталі та кишені з великими візерунками.

Розмір має значення

Перед покупкою варто дізнатись про свій розмір. Щоби уникнути невідповідностей, можна попросити своїх друзів зняти мірки зі стегон та грудей. Також потрібно виміряти довжину одягу. У процесі зняття мірок не потрібно сутулитись та згинати ноги у колінах.

  1. Обхват грудей. Вимірюється по найбільш виступаючих точках, при чому сантиметрову стрічку не потрібно натягувати.
  2. Довжина. Мірка знімається від шийної основи до бажаної довжини.
  3. Обхват стегон. Вимірюється горизонтально підлоги за найбільш виступаючими точками на сідничках.

При правильному виборі власного розміру та підборі фасону ви запросто зможете підібрати відмінний кардиган на будь-який випадок життя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *