<

Робочі жилети: призначення, правила вибору

14:43 | 18.02.2024 / Статті / /
Перегляди
32
/ Коментарі відсутні

На підприємствах зі складними й специфічними умовами праці робітники носять спеціальний одяг. Він не тільки захищає різні частини тіла від травм та негативних факторів, а й надає комфорт і не заважає виконувати свої обов’язки.Частиною екіпірування будівельника, залізничника, працівника ремонтної бригади є робочий жилет.

В інтернет-магазині https://adam.ua/spetsodyah/zakhyst-tila/zhileti-ua/ продаються моделі для робіт на вулиці, у приміщенні, з технічними комунікаціями.

Для чого носять робочі жилети?

Ця складова спецодягу має різне призначення, залежно від галузі, в якій її використовують. Так, для будівельника це захист від негативних впливів навколишнього середовища й додатковий комфорт завдяки зручним кишеням. У сфері логістики та сільського господарства одяг необхідний для безпеки.

Виробники пропонують спецодяг зі світловідбивальними смугами, великою кількістю кишень і застібок. Жилети призначені не тільки для захисту від холоду, дощу, вітру та травм.

Їх використовують для зберігання дрібних робочих інструментів, ручок, блокнотів та інших невеликих предметів, потрібних під час виконання робіт. Для виконання завдань на вулиці випускають окремі моделі з водовідштовхувальними властивостями.

Як вибрати робочий жилет?

Ця складова спецформи працівника може використовуватися тільки для захисту або й для інших цілей. Для покращення видимості в умовах поганого освітлення знадобляться спеціальні сигнальні вироби із вбудованими ударостійкими пластинами або іншими елементами.

Під час вибору робочого жилету мають значення:

  • Матеріал – має відповідати конкретним умовам праці. Наприклад, для вулиці підійде жилет із вологостійким покриттям.
  • Наявність навісних кишень, капюшона, світловідбивних елементів.
  • Тип застібки – липучки, ґудзики, блискавки.

Взимку або у вітряну погоду жилет носять поверх светра або куртки. Як елемент спецодягу, він забезпечує захист і додатково є частиною форми та дбає про комфорт працівника.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *