<

Різновиди одягу для новонароджених

19:46 | 29.01.2024 / Статті / /
Перегляди
82
/ Коментарі відсутні

Навіть найдосвідченіші матусі до народження свого первістка не зналися на особливостях дитячого гардеробу. Відповідно ознайомлення з одягом для новонароджених є обов’язковим етапом, який проходять усі батьки.

Якщо зайти в магазин або відвідати каталог онлайн-маркету проблема лише посилюється, оскільки на тлі величезного асортименту зробити вибір ще складніше.Щоб зрозуміти, чим відрізняються чоловічки для немовлят від боді та повзунків, достатньо приділити кілька хвилин на вивчення базових елементів, що входять до гардеробу новонародженого. Ця інформація дозволить зробити правильну закупівлю одягу на перші місяці після виписки.

Види одягу для новонароджених

Майбутній чи молодій мамі досить складно зорієнтуватися у величезному асортименті комбінезонів та сорочок. Більше того, далеко не всі розуміють призначення всіх речей для малюка. Щоб розібратися у питанні, співробітники компанії Фламінго Текстиль пропонують більш детально ознайомитись з основними різновидами одягу для дітей.

  1. Боді. Це тип білизни, який відрізняється особливою схемою застібки між ногами, використовуючи спеціальні кнопки. Ці вироби можуть мати як довгий, так і короткий рукав, при цьому поперекова частина та спинка завжди закриті, забезпечуючи ефективний захист від переохолодження. Деякі моделі також мають застібку спереду, аналогічну кімоно.
  2. Сліпи (чоловічки). По суті, це найбільш зручний тип одягу для малюка. По суті, це комбінезон із закритими ніжками та ручками. Дуже зручні в надяганні, оскільки його потрібно розкрити, покласти немовля та закрити всі кнопочки зверху. Це швидко, зручно та не приносить дискомфорту малюкові навіть змінюючи підгузник під час сну.
  3. Кофточки. Потрібний трикотажний виріб з утепленням або без нього. Відмінний варіант для повітряних ванн без підгузника.
  4. Повзунки. Важливим елементом гардеробу немовляти є штани із закритими ніжками. Відмінно зберігають тепло та не вимагають одягання шкарпеток. Незважаючи на свою назву, повзати в них не дуже зручно.
  5. Штани. Більш практичний варіант, який відмінно утримується на дитині, при цьому потрібно вибирати моделі з м’якими «єврогумками».
  6. Розпашонки. Виріб схожий на звичайну кофтинку, але не має застібок або максимум одну кнопку на плечі. Актуальний одяг у перші місяці життя малюка.
  7. Напівкомбінезони. Якщо розглядати конструктивно, то це повзунки з плечовими лямками, які можна одягати разом з кофтиною або поверх боді. Для дому можна купити тонкі трикотажні моделі або утеплені з флісу, велюру або футера.
  8. Шапки та чепчики. Як відомо протягом першого року життя у малюка ще не закриті тім’ячка, через що голова є вразливим місцем. Шапочка дозволить захистити голову від вітру, сонця та інших негативних факторів. Якщо в будинку температура в межах 20-22 ° C, то від головного убору можна відмовитись.
  9. Ромпер (пісочник). Це популярний літній варіант, що складається з шортів та футболки, з’єднаних між собою. Зручний варіант для зміни підгузки, оскільки в нижній частині є кнопки для розстібання.

Це основний перелік одягу, який точно має бути в гардеробі новонародженого. Крім того, можна додати костюми та прогулянкові комбінезони відповідно до сезону.

Вимоги до якості

Вибір одягу для малюка – складний та відповідальний процес. Щоб забезпечити максимальний комфорт, потрібно, щоб речі відповідали наступним вимогам:

  • натуральний екологічно чистий матеріал, переважно бавовна;
  • у гардеробі новонародженого немає місця для синтетики;
  • шви повинні бути зовні або мати професійне приховане оздоблення;
  • одяг має бути на 2-3 см більше, що забезпечить комфорт малюкові;

Якщо виріб відповідає цим параметрам, можна сміливо замовляти речі, що сподобалися.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *