<

Рейтинг кращих алмазних коронок по бетону 2021 – ТОП

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:45 | 22.02.2021 / Статті / /
Перегляди
299
/ Коментарі відсутні

Алмазні коронки використовують для отримання круглого отвору великого діаметра. Як правило, потреба в таких отворах виникає при ремонті або ж на будівництві, коли потрібно створити монтажну коробку для розеток. Ці коробки називаються підрозетники, і краще насадки, ніж алмазна коронкадля підрозетників, для них не знайти.

Найпоширеніші алмазні коронки – це сегментарні. Вони нагадують шматок труби, у яких є ріжуча частина (з одного боку) і хвостовик (з іншого боку). На ріжучих зубцях (сегментах) встановлені алмазні кристали.

Завдяки їм різка виконується дуже швидко і акуратно. Свердління алмазною коронкою виконують безударним способом, дрилем або перфоратором, а матеріал може бути різним. Оскільки, найчастіше, підрозетник потрібно просвердлити в бетоні, ми підібрали для вас найкращі алмазні коронки, що працюють з цим матеріалом.

 

1. Super HARD Platinum

Короткий рейтинг алмазних коронок відкриває насадка Super HARD Platinum. Виробник американський, досить затребуваний в Україні. Він надає можливість відновлення коронок, чим і обумовлена його популярність. Сегменти незвичайної форми, пристосовані для швидкого різу бетону. Їх 6 штук, виготовлені вони з міцного металевого сплаву, в який входить здебільшого дорога платина. Усередині сегментів рівномірно розподілені штучні алмази. Коронка свердлить бетон і залізобетон (з арматурою).

Однак слід звернути увагу, що тип різу у неї – вологий. Тобто, з використанням водяного охолодження, так як коронка сильно нагрівається під час роботи. Такі коронки дуже практичні для установок алмазного буріння при потребі зробити отвір ідеально круглої форми, великого діаметра. Виробник випускає діаметри в широкому діапазоні – від 51 мм до 202 мм. Менші діаметри можна використовувати також і з звичайним дрилем.

Плюси:

  • Новаторська форма сегментів підвищує швидкість і ефективність різу;
  • Рівномірний розподіл алмазів в зубцях сприяє тривалому ресурсу коронки;
  • Здатні розрізати метал, а тому підходять і для армованого бетону;
  • Використання можливе як з установкою алмазного буріння, так і з побутовим дрилем.

Мінуси:

  • Тільки для вологого різання.

 

2. Distar

Сегментна алмазна коронка по бетону Дістар призначена для виконання глухих отворів дуже великого діаметра. Її твердосплавні зубці мають «наварене» лазером діамантове напилення. Сегменти легко свердлять бетон, бетон з арматурою, «важкий» бетон. У складних матеріалах швидкість свердління знижується, але результат залишається дуже ефективний.

Сфера застосування цих коронок – пророблення вентиляції, отвори під сантехніку, водяні і газові труби. В якості інструменту використовуються бурильні установки, а також професійні дрилі і перфоратори. При використанні великих діаметрів (350, 450 мм) рекомендується брати потужність перфоратора не нижче 2 кВт. Корончате свердло Дістар довговічне, ціна його невисока, залежить від діаметру і довжини коронки.

Плюси:

  • Широкий спектр розмірів, в тому числі і дуже великого діаметру, розширює сфери застосування;
  • Розрахована на свердління «важких» бетонів;
  • Алмази зафіксовані за допомогою новітньої лазерної технології, що гарантує довгий термін служби.

Мінуси:

  • Слабке діамантове напилення.

 

3. ADTnS

Міцна коронка для підрозетників популярного сегментарного типу. Виконана зі сплаву високої якості з додаванням міді і хрому, що гарантує довгий термін служби без деформації корпусу. Сегменти мають досить сильне діамантове напилення. Добре ріжуть бетон, армований бетон, а також камінь і кам’яну кладку.

Отвори можна виконувати як глухі (підрозетники), так і наскрізні – для газових і сантехнічних комунікацій. Виробник застосував найпоширеніший тип хвостовика 1 1/4 UNC, що підходить під швидкозажимний патрон у стандартній дрилі. Розмірна сітка представлена діаметрами від 52 до 300 мм.

Плюси:

  • Високоякісний сплав сверлильной коронки розрахований на тривале застосування;
  • Працює з бетоном і залізобетоном, а також каменем;
  • Виконує як сухий, так і вологий рез.

Мінуси:

  • Не завжди є ходовий розмір.

 

4. Milwaukee

У виробника Milwaukee ви можете вибрати діаметр коронки для монтажної коробки під розетку в діапазоні від 51 до 102 мм. Найбільш ходовий розмір – це коронка на 68 мм, яка використовується для стандартних підрозетників. Ріжуча система представлена зубцями-сегментами. Вони мають високоякісне діамантове напилення, виконане методом припаювання. Алмазні сегменти роблять свердління чистих отворів, без сколів і зазубрин. Застосовуються для глухих і наскрізних отворів, а також для вилучення керна. Щоб легко видалити зразок, використовуються прорізи зі зміщенням.

Унікальність коронок від Milwaukee – можливість роботи без участі води. Бажано тільки змочити коронку перед свердлінням, але під час роботи постійно лити на неї воду немає потреби. Коронки розраховані на застосування зі звичайними побутовими інструментами (дрилями), а також із кутовими шліфувальними машинками (болгарками) при установці їх через спеціальний перехідник.

Плюси:

  • Припаяні на сегментах алмази розраховані на тривалий термін служби і швидке пиляння;
  • Універсальне застосування з дрилями, перфораторами та болгарками;
  • Міцний корпус з металевого сплаву, не схильну до деформацій.

Мінуси:

  • Дорогуваті.

 

5. Husqvarna

Алмазна коронка від бренду Хускварна свердлить отвори різного діаметру швидко, точно і дуже чисто. Корончаті свердла дана компанія випускає вже десятки років, тому за їх якість і ресурс не варто турбуватися. Виробник представляє кращі алмазні коронки для побутових і професійних робіт. Вони розділені на серії, кожна з яких розрахована на окремий оброблювальний матеріал.

Ви можете придбати коронки для м’якого бетону, середньо жорсткого, жорсткого, армованого. Відрізняються вони сплавом корпусу і змістом алмазів в покритті. Чим вище відсоток алмазів, тим легше коронка ріже арматуру бетону. Металевий сплав корпусу включає найдорожчі метали (золото, платина, латунь), які зовсім не схильні до зносу і корозії. Методика різу може бути суха або волога, в залежності від серії коронки.

Плюси:

  • Сплав корпусу включає так звані «вічні» метали, що гарантує довговічність коронки;
  • Представлений широкий діапазон корончастих свердел для різного по твердості бетону;
  • Є вибір коронок для різних методик свердління, суха або з поливанням водою під час різу.

Мінуси:

  • Немає офіційної реставрації коронок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *