<

Придбання квартири: нюанси, які потрібно перевірити перед покупкою

09:43 | 18.04.2024 / Статті / /
Перегляди
139
/ Коментарі відсутні

Придбання житла — це зазвичай доволі довгий та нелегкий процес, який складається з багатьох етапів. Якщо плануєте купити квартиру Чернівці є гарним містом для проживання. Але незалежно від того, де саме в Україні бажаєте жити, необхідно знати, на що звернути увагу під час вибору. В цій статті розповідаємо про особливості придбання нерухомості.

Нюанси під час пошуку квартири

Починати вибір нерухомості варто з огляду будівлі та місцевості. Рекомендується звернути увагу на такі моменти:

  • розташування — необхідно врахувати безпечність району, розвиненість інфраструктури, зручність транспортної розв’язки, екологічну ситуацію;
  • прибудинкова територія — дізнайтеся, чи є біля будинку паркомісця, спортивний та/чи дитячий майданчик, а також наскільки загалом охайний двір;
  • дім та під’їзд — щоб купівля квартири не розчарувала, треба уточнити у власника вік будинку, оцінити стан фундаменту, стін, вікон та покрівлі, а також перевірити кути, шви, балкони й оглянути, наскільки чистий та освітлений під’їзд.

Все це допоможе підібрати квартиру, в якій жити буде максимально комфортно.

Правила огляду квартири

Необхідно бути особливо уважним та приділити достатньо часу, щоб перевірити всі нюанси, які цікавлять.

Зовнішнє оздоблення

Перед купівлею квартири варто оглянути стіни, стелі та підлогу. На них не повинно бути тріщин, цвілі чи слідів затікання. Шпалери мають добре прилягати до стін. Наявність недоліків може свідчити про надмірну вологість, грибок, а також проблеми з фундаментом. Якщо квартира знаходиться на останньому поверсі, тоді варто перевірити перекриття.

Стан сантехніки

Вона повинна бути цілою та справно працювати. Важливо пересвідчитися, що не протікають крани, є достатній тиск води, а водяні й каналізаційні труби знаходяться в доброму стані.

Лічильники

Щоб уникнути проблем з оплатою рахунків, потрібно заздалегідь перевірити наявність та працездатність лічильників електроенергії, води та газу. Також не завадить попросити у власника квартири останній рахунок за споживання ресурсів.

Щоб придбати хорошу квартиру, до питання необхідно підійти відповідально. Допомогти в цьому може надійне агентство нерухомості — наприклад, компанія «Атланта».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *