<

Повідки для собак: різновиди та правила вибору

22:08 | 27.07.2023 / Статті / /
Перегляди
39
/ Коментарі відсутні

Багато порід собак на прогулянці потрібно утримувати на повідку, щоб обмежувати їх рух і повністю контролювати поведінку.

Ці аксесуари повинні бути комфортними для вихованця, не сильно впливати на шию, а також забезпечувати належне утримання під навантаженням. Різноманітність конфігурацій спрощує аналіз та вибір ідеального варіанту.

Найзручніше робити вибір в інтернеті, де є детальний опис, характеристики та фотографії кожного повідця. Інтернет-магазин zoomagazin.com.ua запропонує на вибір кілька десятків моделей. При покупці можна звернути увагу на ціну, вибрати виробника та країну походження. Додаткову допомогу у підборі нададуть консультанти магазину.

Види повідців

Виробники пропонують кілька різновидів, що відрізняються за конструкцією та характеристиками міцності:

  • Рулетка. Повідець повністю змотується в спеціальну конструкцію, тому він і називається рулеткою. Автоматично висувається потрібна кількість повідця в залежності від відстані, на яку йде собака. При цьому є кнопка зупинки розмотування. Господар може контролювати поведінку та рух вихованця. Як матеріал використовується текстиль, шкіра та металевий тросик;
  • Шлейка. Відмінний аксесуар для прогулянок та дресирування, адже господар може контролювати вихованця, тренуючи тим самим силу та витривалість. Конструкція включає комбінацію ременів, що огинають торс собаки. Основою ременів є шкіра, причому їх можна регулювати як завгодно;
  • Ланцюжок. Повідець для дрібних порід собак. Якщо порода велика, тоді потрібно підбирати збільшені та міцні ланки. Найкраще вибирати сталь, а не алюміній як основу виробництва, адже він розгинається під навантаженням;
  • Звірка. Невеликий стрічковий повідець з кільцем, який найчастіше застосовується на виставках;
  • Водилка. Петля зі шкіри, що доповнюється карабіном, щоб пристебнути до широкого шкіряного нашийника. Господар може утримувати собаку за петлю, контролюючи її рух.

Під різні завдання завжди є різні варіації повідців.

Параметри вибору

Коли вихованець спокійний і невеликих розмірів, тренувань та дресирування немає, тоді можна вибрати універсальний повідець. Якщо собака вкрай маленька або навіть карликова, то повідець має бути легким. Для сильних порід собак у будь-якому разі потрібно вибирати шкіряні або металеві повідці. Застібки, карабіни та інші елементи кріплення мають бути надійними. Не бажано під великих собак вибирати кріплення із пластику та схожих матеріалів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *