<

Порівняння характеристик волокнистих дисків з аналогами з металу або інших матеріалів

20:17 | 4.09.2023 / Статті / /
Перегляди
38
/ Коментарі відсутні

Ринок абразивних матеріалів вражає своєю різноманітністю. Різні за формою та матеріалом продукти, кожен зі своїм призначенням, можуть добряче заплутати непідготовленого покупця. Що ж і в якому випадку слід обирати? Почнемо з основ. Буквально. Розглянемо, коли й чому слід надати перевагу саме дискам з фібровою, інакше кажучи волокнистою, основою.

Фіброві круги — це абразивні диски, що складаються з волокон вулканізованої целюлози просоченої хлористим цинком. Така основа внаслідок підвищеної еластичності забезпечує можливість щільнішого прилягання до поверхні, незалежно від кута нахилу. У поєднані з прецизійним керамічним зерном абразиву стійкої трикутної форми, здатним до самозагострення, це збільшує зносостійкість волокнистих дисків 3М, подовжуючи термін використання. 

Також будова фібрових кругів дозволяє уникнути надмірного тиску на матеріал, полегшуючи контроль процесу обробки. Вона демонструє стійкість до розшарування чи утворення розломів на поверхні диска. А головне — волокнисті диски виробництва 3М зношуються рівномірно, встигаючи охолоджуватися безпосередньо під час праці та зменшуючи кількість необхідних перерв та змін дисків.

Фіброві диски добре підходять для якісної та делікатної обробки металевих, пластикових, гумових та дерев’яних поверхонь. Проте для розрізання металу чи грубої обробки краще обрати диски з більш твердою основою. Наприклад металеві чи виготовлені із різноманітних полімерів.

При цьому полімерні круги 3М за рахунок спеціальних щетинок поєднують у собі зносостійкість зі здатністю до м’якої обробки, що не пошкоджує поверхню, яка обробляється. А металеві круги виявляють певну універсальність у застосуванні та дозволяють працювати з високою швидкістю обертів.

Але не варто забувати про грошовий бік справи. Саме волокнисті диски пропонують найкраще співвідношення ціни та якості. При цьому широкий асортимент таких дисків дозволяє обрати модель відповідного діаметру та зернистості згідно з метою використання.

А задач, для виконання яких можна застосувати фіброві диски — безліч. Це й зняття старих шарів фарби чи лаку під час будівельних, чи ремонтних робіт, й обробка зварювальних швів, видалення іржі та задирок на різних промислових підприємствах. Також, волокнисті диски використовують для шліфування деталей нестандартної та складної форми, що особливо корисно у галузях машинобудування, літакобудування та суднобудування.Детальніше розглянути індивідуальні характеристики фібрових дисків виробництва компанії 3М та обрати потрібний вам ви зможете за посиланням https://inta.pro/ua/fibrovye-krugi. На тому ж сайті ви знайдете й усі необхідні супровідні товари для використання цих дисків (оправки-кріплення, засоби індивідуального захисту тощо). А ще там є контакти наших фахівців-консультантів, які радо допоможуть вам зробити остаточний вибір потрібного абразиву. Не соромтеся звертатися за індивідуальною консультацією.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *