<

Порівняння двох популярних процедур для обличчя: хімічний пілінг та лазерне шліфування

16:15 | 25.07.2023 / Статті / /
Перегляди
54
/ Коментарі відсутні

Чиста та доглянута шкіра обличчя — це завжди привабливо. Однак з часом вона втрачає свою свіжість, з’являються ознаки старіння, сліди від акне чи пігментні плями.

Тоді на допомогу приходить косметологія, зокрема дві доволі ефективні процедури: хімічний пілінг та лазерне шліфування. Поговоримо більш детально про переваги кожної.

Якщо бажаєте мати чисте та доглянуте обличчя, рекомендуємо записатись на консультацію до косметолога клініки Platinum Laser. Це можна зробити за посиланням https://platinumlaser.com.ua/kosmetologyya-i-dermatologiya/himichnyj-piling/.

Хімічний пілінг – це що?

Щоб шкіра мала здоровий вигляд, не слід забувати про відлущування відмерлих клітин та очищення пор. Саме це робить хімічний пілінг. Суть процедури полягає в нанесенні на обличчя спеціального препарату, що глибоко очищає шкіру, активізує регенеративні процеси та має ефект ліфтингу.

В складі пілінгу зазвичай комплекс кислот, зокрема: саліцилова, мигдальна, молочна, гліколева, лимонна, піровиноградна, ретин, фенол, трихлороцтова. Лікар підбирає препарат індивідуально залежно від стану шкіри. 

Переваги хімічного пілінгу

Ця процедура застосовується косметологами вже доволі давно, однак не застаріває. Головні переваги хімічного пілінгу —  це:

  • можливість підібрати необхідні компоненти препарату;
  • легко регулювати глибину впливу (поверхневий, середній та глибокий пілінг);
  • вплив безпосередньо на проблемні ділянки;
  • мінімальний ризик алергічної реакції;
  • прогнозований ефект, який одразу помітно.

Крім того, хімічний пілінг чудово поєднується з іншими косметологічними процедурами. Залежно від обраної глибини проникнення препарату, реабілітаційний період складає від 1 до 10 днів. В цей час не можна засмагати, відвідувати лазні, сауни та басейни. Обов’язково зволожувати шкіру та наносити сонцезахисний крем перед виходом на вулицю.

Лазерне шліфування обличчя — це що?

Неінвазивна косметологічна процедура, суть якої полягає в обробці всього обличчя чи окремої його ділянки лазерним випромінюванням. Воно приникає в середні шари шкіри та активує процеси неоколагенезу, а також стимулює відлущення відмерлих клітин епідермісу. 

В клініці Platinum Laser використовують фракційну методику, адже вона більш ефективна за класичну обробку шкіри ербієвим лазером. Перед початком процедури лікар наносить анестетичний крем. Потім встановлює фракційну решітку. З її допомогою лазерний промінь розділяється на мікропромені та формує сітку на обличчі пацієнта. Так він ефективніше прогріває дерму. Старі клітини шкіри випаровуються, натомість активізується процес росту нових.

Переваги лазерного шліфування

Це нова методика, що вже має безліч прихильників. Головні переваги фракційного лазерного шліфування — це:

  • делікатний вплив на шкіру;
  • відсутність лущення після процедури;
  • ліфтинг ефект;
  • висока ефективність.

Оскільки шкіра отримує мінімальну травматизацію, період реабілітації складає всього 7 – 10 днів. Протягом цього часу заборонено засмагати, відвідувати лазні та сауни. Обов’язково користуйтесь сонцезахисними засобами, щоб не виникла пігментація.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *