<

Поради щодо вибору дитячого матраца

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:12 | 13.10.2022 / Статті / /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

Для кожної сім’ї поява малюка стає визначною подією. Будинок одразу ж наповнюється радісною та метушливою атмосферою. Щасливі батьки намагаються купити своєму чаду все найкраще, оточуючи його ласкою і турботою. Практично весь день маленьке диво проводить у своєму ліжечку і тому дуже важливо подбати про матрац.

З народження у дітей ще незміцніла спинка, і щоб у майбутньому уникнути проблем із хребтом, варто як слід подбати про його підтримку.

Обираємо дитячий матрац

Як вибрати матрац для малюка? Цим питанням задаються багато батьків. Фахівці інтернет-компанії Мебельок радять спочатку переглянути фото в інтернеті, ознайомитися з особливостями модельного ряду і лише потім приступити до здійснення покупки. Сучасні дитячі матраци випускаються в широкій різноманітності, це дозволяє без витрати сил і часу знайти відповідний варіант.

Перш ніж приступити до вибору матраца, важливо визначити кілька критеріїв, серед них:

  • вік дитини;
  • розмір виробу;
  • матеріал виготовлення;
  • ціна;
  • якість експлуатації;
  • простота у догляді.

Вартість матраців має важливе значення, оскільки заощаджуючи на своєму малюку, ви заощаджуєте на його здоров’ї.

Жорсткість

Якщо при покупці матраца для дорослої людини важливим параметром є його жорсткість, вибираючи дитячу модель, так гостро питання не стоїть. У віці до чотирьох років малюкам рекомендують набувати спальне місце з помірно-жорсткою поверхнею. Справа в тому, що м’який матрац може деформувати хребет і утворити S-подібний сколіоз. Ще одна причина вибору на користь жорсткості — якщо дитина під час сну перевернеться на живіт, у нього буде утруднене дихання. За наявності твердого матраца, такого не станеться.

Вибір з урахуванням віку

Дітям старше трьох років фахівці рекомендують набувати матраци середньої жорсткості з підвищеною еластичністю. Хорошими варіантами будуть як безпружинні вироби, так і моделі, основою яких є незалежні пружини. Підлітку також бажано купити жорсткий ортопедичний матрац, він забезпечить правильний розвиток постави.

Матеріал

Цей параметр має значення при виборі дитячого матраца. Не рекомендується вибирати вироби, у складі яких є звичайна вата або поролон. Сучасні виробники переважно використовують якісний пінополіуретан — він гіпоалергенний та екологічно чистий. Кращий варіант при виборі матраца для дитини віком до 4 років — це латекс, бавовна, шерсть та натуральне кокосове волокно. Дані матеріали мають такі позитивні властивості, як: екологічність, гіпоалергенність, вентильованість, а також вони не утримують всередині виробу вологу.

Для дітей віком від 4 до 16 років варто звернути увагу на моделі з ефектом “Зима-Літо”, це двосторонні матраци, де одна сторона прошита вовною, а друга — натуральною бавовною.

При покупці матраца, експерти магазину MebelOk рекомендують порівняти всі моделі на наявність якісних характеристик.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *