<

Планшет з клавіатурою чи ноутбук: що краще вибрати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:35 | 23.12.2022 / Статті / /
Перегляди
578
/ Коментарі відсутні

В умовах дистанційної роботи та навчання у багатьох виникає питання, що краще придбати — планшет з клавіатурою чи ноутбук. В цій статті з’ясовуємо, в чому особливість обох варіантів та який з них краще вибрати.


Для роботи та ігор: планшет чи ноутбук

Ці два гаджети можуть краще себе зарекомендувати за різних потреб та в різних ситуаціях. Складні програми, зображення та відео з високим розширенням, новітні ігри, робота з документами — з цими функціями краще справляється ноутбук. Для не дуже тривалої роботи, серфінгу в інтернеті, соціальних мережах та за необхідності бути мобільним варто звернути увагу на планшети.


Характерні особливості ноутбуків

З точки зору розташування дисплея ноутбуки є більш варіативними та практичними. За необхідності використовувати велику кількість різних програм ноутбуки демонструють кращу функціональність. Крім того, великий екран краще підходить для роботи з зображеннями, схемами та таблицями. З питаннями багатозадачності ноутбуки також справляються краще. Для професійних обробок звуку та відео на ноутбуці можна встановити відповідні програми, недоступні для планшета.


Переваги планшетів

Переконання в тому, що комп’ютер є зручнішим для роботи та дозвілля, а сенсорні пристрої використовують лише тоді, коли немає повноцінного комп’ютера, втратило актуальність. Сучасні планшети впевнено займають свою нішу, серед їх переваг:

  1. Мобільність. Планшет і зарядка до нього мають менші розміри, не займають багато місця і легші за ноутбук та зарядний пристрій.
  2. Дисплей. IPS-матриця та Full HD-розширення є далеко не у всіх ноутбуків. До переваг також можна додати загартоване скло, яке все частіше з’являється в нових моделях планшетів.
  3. Енергоспоживання. У планшета енергоспоживання менше порівняно з ноутбуком.
  4. Швидкість завантажень. Додатки на планшеті завантажуються за лічені секунди. За кілька миттєвостей пристрій набуває робочого стану.
  5. Просте використання. Зрозумілий інтерфейс, простота та швидкість доступу до додатків та функцій роблять планшети більш доступними для людей, які далекі від IT-технологій.

Традиційні комп’ютери все частіше використовуються як вузькоспеціалізоване обладнання, а масовими продуктами стають мобільні пристрої. Samsung також активно розвиває виробництво планшетів та пропонує до своїх моделей аксесуари: стилус та клавіатуру-обкладинку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *