<

Надійний захист голови під час бойових дій

13:08 | 13.10.2023 / Статті / /
Перегляди
106
/ Коментарі відсутні

Кожен з елементів захисту сучасного бійця має бути дуже надійним. Найменше пошкодження може призвести до трагічних наслідків, тому голову має захищати якісний балістичний шолом. У минулому використовувалися каски, які мали підвищену міцність лише за рахунок збільшення товщини металу. Носити їх тривалий час було незручно, адже здійснювалося велике навантаження на шию. Сучасні моделі дуже міцні, при цьому їхня вага набагато менша.

Яким має бути балістичний шолом

Вимоги до сучасного захисту голови дуже суворі. Елемент повинен відповідати таким вимогам, як:

  • мінімальна вага;
  • зручне та швидке кріплення;
  • особлива форма;
  • наявність кріплень для аксесуарів.

Сучасні моделі екіпірування доволі легкі — в межах 2 кг. Це пояснюється використанням особливих матеріалів, які міцніші за метал. Оскільки боєць може носити шолом багато годин поспіль, екіпірування має бути зручним. Все це реалізовано у виробах сучасного зразка.

За необхідності балістичний шолом легко скидається чи одягається за секунду: використовуються спеціальні ремені.

Оснащення сучасного бійця складається з десятків аксесуарів. Но голові утримуються: захисні окуляри, прилади нічного бачення, навушники, ліхтарі, камери. Кріплення для елементів уніфіковані, адже є певні стандарти. Шолом також має такі уніфіковані деталі для встановлення всього вказаного вище.

Особливості вибору

Вибір балістичного шолома — задача не з легких. Передусім враховуються особливості використання. Наприклад, для воєнних умов захист має бути надміцним, а для поліцейських операцій використовуються більш легкі моделі. Крім того, звертають увагу на:

  • матеріал;
  • виробника екіпірування;
  • відповідність розмірів.

Якщо всі особливості враховано, можна переходити до замовлення захисту голови. Найкращі пропозиції є в компанії ukrarmor. Це не просто інтернет-магазин, а й відомий виробник  захисного спорядження для військовослужбовців. У каталозі продукції можна знайти балістичні шоломи найвідоміших виробників за прийнятними цінами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *