<

Мотор-редуктор і мотор-варіатор: про особливості розповідає PRK

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:43 | 7.07.2023 / Статті / /
Перегляди
59
/ Коментарі відсутні

Для утворення ефективних систем управляння промисловим обладнанням найбільш поширеними є агрегати, що комбінують в собі мотори й додаткові робочі вузли. Мотор-редуктори та мотор-варіатори мають достатньо переваг в порівнянні з використанням окремих вузлів, що виконують ті ж функції.

Найбільшою перевагою комбінованих пристроїв є зменшення кількості з’єднувальних вузлів, що дозволяє скоротити ризики виникнення перекосів, порушення цілісності з’єднань, вібрацій під час роботи на високих обертах. Також такі робочі вузли вимагають спрощеного обслуговування, адже суцільний корпус переважно сконструйовано таким чином, аби виключити потребу заміни мастил й інших зношуваних елементів. 

Особливості влаштування мотор-варіаторів

Мотор-варіатори зазвичай укомплектовані стандартизованими двигунами, тому цей фактор важливо враховувати, якщо є особливі потреби й вимоги щодо робочих показників електродвигуна. В комплект до мотор-варіатора може бути під’єднано редуктор циліндричного або черв’яного типу як того вимагає технічна документація. Такий широкий вибір дає можливість отримати устаткування з широким діапазоном технічних вихідних параметрів обладнання. Пропонуємо більш детально ознайомитися з оснащенням на сайті компанії, де вказаний точний опис моторів-варіаторів різних модифікацій.

Аби вибрати відповідний до технічних вимог мотор-варіатор, варто враховувати такі параметри:

  • наскільки часто буде вмикатися й вимикатися обладнання за певний період часу;
  • показник найвищого крутного моменту;
  • який показник інерції;
  • на які умови довкілля розраховане обладнання. 

Попри безліч переваг деякі промислові об’єкти потребують, аби встановлювався комбінований варіант обладнання. Відповідний за робочими показниками мотор-варіатор-редуктор обирайте краще на сайті постачальника, який пропонує техніку для всіх типів промислових підприємств. Підбір такого промислового обладнання потребує детального попереднього прорахунку від інженера, аби точно врахувати заплановані робочі навантаження і можливі максимальні перевищення цих показників. 

Використання циліндричних мотор-редукторів

Відмінністю циліндричних мотор-редукторів є перевага циліндричної передачі, яка забезпечує легкий монтаж устаткування й витривалість до навантажень. Таке обладнання має високі показники коефіцієнта корисної дії, а також просте обслуговування. Єдиним недоліком такого оснащення є надвисокий рівень шуму, тому такий нюанс варто брати до уваги, якщо планується встановлювати техніку в безпосередній близькості до працівників.

Про промисловий мотор-редуктор циліндричний насадний докладніше дізнатися можна у виробника, де в технічній документації вказані всі робочі характеристики, умови роботи, а також рекомендації щодо технічного обслуговування й захисту техніки від передчасного ламання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *