<

Курс валют в Україні: актуальні цифри та її формування

09:10 | 8.12.2023 / Статті / /
Перегляди
132
/ 1 коментар

Кожна держава має свою певну валюту і у випадку України – це українська гривня. На території країни це єдиний законний засіб оплати товарів та послуг, але не так рідко можна зустріти й іноземну валюту, зокрема долари США та євро, адже бізнесмени ведуть зовнішньоекономічну діяльність, а прості громадяни тримають в іноземній валюті власні збереження. Щоб здійснити обмін однієї валюти на іншу необхідно дізнатися про актуальний поточний курс.

Валютний курс – це вартість грошової одиниці, виражена у валюті іншої країни. Є можливість дізнатися від приватбанк курс, Ощадбанку, Укрсиббанку та інших фінансових організацій. Сервіс Rates у цьому випадку є чудовим помічником для підприємців, юридичних осіб та простих мешканців країни, яким потрібно попрацювати з валютою. Сьогодні курс в Україні плаває, тому він змінюється в залежності від великої кількості факторів.

Комерційний курс валют

Саме він є найбільш популярним для розуміння загальної ситуації на ринку. Це та ставка, за якою банки та обмінні пункти готові обмінювати валюту як простих українців, так і підприємств та приватних підприємців. На цей курс впливає велика кількість факторів:

  1. Економічна ситуація у країні. Зниження нарахувань до державного бюджету, зниження рівня ВВП, зміна рівня ділової активності – це негативно впливає на курс. Але позитивно вплине зниження безробіття, зменшення інфляції та збільшення потоку валюти в країну;
  2. Торговий баланс. Коли кількість імпортних товарів перевищує експортні товари, тоді відбувається девальвація національної валюти. Постачання з-за кордону потрібно оплачувати іноземною валютою, відповідно ці гроші з країни йдуть, що викликає дефіцит валюти;
  3. Політична стабільність. Будь-які зміни влади, законодавства та загалом нестабільність у цій сфері можуть суттєво вплинути на курс валют, відображаючи настрій населення, інвесторів та бізнесменів.

Залишається лише стежити за актуальною інформацією та своєчасно реагувати за потреби.

Rates – універсальний фінансовий помічник

Це практичний сервіс, де можна читати аналітичні дані, різні новини, проводити аналіз котирувань залежно від вибраних валют та банку, а також використовувати онлайн-калькулятор для швидкого підрахунку. Також запропоновано графік із динамічними змінами курсу валют за певний період часу, що дозволить відстежувати історію та параметри змін. Навіть протягом дня курс змінюється, тому не зайвим буде підписатися на новини та повідомлення. 




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *