<

Коли міняти батарею в смартфоні і що буде, якщо цього не зробити вчасно?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:56 | 12.11.2022 / Статті / /
Перегляди
445
/ Коментарі відсутні

Багато років існування сучасних смартфонів у тому вигляді, в якому ми до них звикли, показує, що в середньому сучасний мобільний телефон працює без проблем близько 2-3 років. Саме стільки зазвичай проходить між покупкою і моментом, коли починають з’являтися серйозні проблеми в роботі пристрою.

Це пов’язано здебільшого не стільки з можливостями самого гаджета, скільки з живучістю його акумулятора. При цьому термін служби смартфона і самої його батареї залежить від того, наскільки інтенсивно вони використовуються. І, на жаль, виникнення таких проблем не уникнути. Тому важливо знати, коли і як міняти батарею в смартфоні.

Які проблеми викликає погано працююча батарея в смартфоні?


Ближче до моменту, коли життя смартфона почне підходити до кінця, гаджет, швидше за все, почне поводитися дивно. Це цілком очевидно і навіть знайоме багатьом користувачам подібних пристроїв. Так як в таких ситуаціях система смартфона не зможе бути в робочому стані.

Відповідно, гаджет буде автоматично відключати додатки або функції, які створюють зайве навантаження, вивантажувати з фону різний софт і так далі. Однак у більшості випадків такі проблеми вирішуються шляхом оновлення або скидання налаштувань пристрою.

Але, як правило, такі заходи тимчасові, і незабаром гаджет знову почне проявляти ознаки проблем. Так як в більшості випадків це не системні збої, а проблеми на рівні заліза.

Така поведінка смартфона пов’язана з тим, що акумулятор пристрою несправний. Через це виникають проблеми з електроживленням і деякі компоненти гаджета просто перестають отримувати енергію в потрібній кількості.

Це, на жаль, неминуче для всіх пристроїв, які працюють від літій-іонних акумуляторів. Так як вони з часом втрачають здатність утримувати заряд в потрібному обсязі через поступову деградацію в них електроліту. І така поведінка пристрою є основною ознакою того, що найближчим часом потрібно провести діагностику та заміну акумулятора.

Де можна купити батарею для смартфона?


Знайти потрібний акумулятор для конкретної моделі смартфона досить просто. Для цього потрібно точно знати модель телефону, а ще краще – номер моделі акумулятора. І як тільки ви дізнаєтеся ці дані, відвідайте будь-який інтернет-магазин і з їх допомогою знайдіть підходящий акумулятор. В інтернет-каталозі, такому як A-Class.com.ua, без проблем знайдеться найбільш підходяща батарея на телефон вашої моделі.

Досить вказати номер моделі пристрою або заводський номер батареї, щоб полегшити пошук по каталогу і скоротити перечень опцій, пропонованих магазином. При цьому на сайті A-Class можна знайти не тільки оригінальні акумулятори і сумісні моделі від інших пристроїв, а й аналоги від сторонніх виробників.

Як провести діагностику стану батареї в смартфоні?


Якщо ваш смартфон погано заряджається або швидко розряджається, потрібно з’ясувати, чи проблема в акумуляторі. Для цього можна скористатися спеціальним додатком, який перевіряє справність акумулятора. Таке програмне забезпечення смартфона збирає та відображає інформацію про стан батареї з інженерного меню пристрою. При цьому вона буде показана інтуїтивно, що дозволить більш-менш точно визначити причину проблеми.

Якщо справність батареї гаджета, за результатами діагностики, в поганому стані, варто звернути увагу на кількість завершених циклів зарядки і максимально допустиму ємність. У випадку, коли максимальна ємність і ємність при останньому повному заряді сильно відрізняються, можна відкалібрувати акумулятор пристрою за допомогою одних і тих же програм.

Але коли кількість завершених циклів зарядки перевищує певний ліміт, найкраще замінити акумулятор на новий. В ідеалі найкраще, звичайно, купувати оригінальний. Або, якщо такого немає в продажу, то хоча б його аналог від перевіреного виробника.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *