<

Іграшки для собаки: чи варто купувати

15:14 | 29.05.2024 / Статті / /
Перегляди
66
/ Коментарі відсутні

Відповідальність господарів — не тільки правильне харчування та регулярна гігієна, а й психічне здоров’я собаки. Для його забезпечення потрібні щоденні прогулянки на свіжому повітрі, ігри, навчання. Дуже важливо, щоб собака не сумував на самоті — багато тварин навіть починають хворіти від нудьги.

В умовах напруженого робочого графіка, коли не вдається впродовж дня приділяти увагу улюбленцеві, чудово виручають іграшки для собак — вироби, які відмінно допомагають тваринам упоратися з тугою. Вибирати їх потрібно з урахуванням породи, віку, фізіологічних особливостей хвостатого друга. 

Іграшки для собаки: користь спеціальних виробів

Удома й на вулиці завжди цікавіше з улюбленим м’ячем, кільцем, тренувальною кісткою. Не варто недооцінювати іграшки для тварин. Вони забезпечують безсумнівну користь, допомагаючи:

  1. виплеснути накопичену енергію, поки ніхто не виведе на вулицю, де можна попустувати;
  2. підтримувати гарну фізичну форму;
  3. дресувати собаку, розвиваючи його природні здібності;
  4. унеможливити пошкодження меблів, взуття, цінних речей і рослин;
  5. встановити контакт із твариною, яка тільки-но з’явилася в будинку.

За допомогою улюбленої іграшки песик легко адаптується на новому місці. З нею він простіше переживає навіть дуже тривалі поїздки та стресові події.

Вибираємо іграшку для собаки: основні критерії

Окрім особистих уподобань господаря та виділеного бюджету, є ще декілька чинників, які потрібно враховувати у виборі подарунка для хвостатого друга:

  1. Безпека. Хороша іграшка — спеціальний виріб із якісного матеріалу без дрібних деталей. Важливий момент — відсутність сторонніх запахів і надійність фіксації всіх елементів.
  2. Вік тварини. Цуценятам для початку потрібно купувати різні за типом іграшки, щоб зрозуміти їхні вподобання. Активні малюки часто в захваті від м’ячів і фрисбі, деякі обожнюють м’які моделі у вигляді тварин або птахів. Дорослим псам купують кільця, вироби для апортування, рухливих ігор.
  3. Призначення. Моделі бувають розвивальні, для активних ігор, перетяжки, жувальні, для дресування. Дуже цікавий варіант — вироби з ласощами.

М’які, гумові, для активних ігор і розвитку — спостерігайте за вихованцем, щоб зрозуміти, що подобається йому найбільше. Не варто замінювати якісні безпечні іграшки на підручні матеріали або палиці, підібрані на вулиці. Такий підхід може завдати шкоди здоров’ю тварини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *