<

Фотосесія вагітності – особливості процесу

22:14 | 1.03.2024 / Статті / /
Перегляди
63
/ Коментарі відсутні

Усі вагітні жінки прекрасні. Вони перебувають у дивовижному стані, коли змінюється як їхнє тіло, а й обличчя, і погляд. Майбутні мами неповторні та жіночі.

Цей особливий стан жінці в цікавому положенні неодмінно хочеться зберегти у своїй пам’яті, тому сертифікати на фотосесію користуються популярністю як найкращий подарунок.

Зйомка вагітних — це дуже делікатний процес і готуватися до нього варто трепетно, ніж до будь-якої іншої фотосесії. Насамперед фотографу варто озвучити героїні можливі локації зйомок та назвати їх переваги та недоліки. Можна фотографувати майбутню маму вдома, де вона почувається найбільш комфортно. Вдома є можливість перепочити, немає ніякого поспіху. Але є й інші варіанти

Фотосесія вагітної жінки у студії

Це привабливий варіант з низки причин:

  • не залежить від погодних умов;
  • відсутність сторонніх;
  • проводиться у зручний для жінки час;
  • професійне обладнання, переносне освітлення;
  • комфортна навколишня температура повітря для знімків;
  • наявність декорацій, аксесуарів;
  • немає обмежень для створення будь-якого образу.

Професійне фотографування вагітної – трепетний і делікатний процес, наповнений ніжністю та любов’ю. У наші дні багато фотографів спеціалізуються на фотографуванні вагітних жінок, тому, вибираючи для себе кваліфікованого професіонала, необхідно докласти до пошуку певних зусиль. Найкраще буде, якщо вагітну фотографуватиме жінка. Крім того, необхідно ознайомитись з портфоліо цього фахівця, щоб оцінити, наскільки якісні у нього знімки. Ідеальний варіант – хороший сімейний фотограф, який неодноразово фотографував членів сім’ї та у професіоналізмі якого можна не сумніватися.

Фотосесію можна проводити не тільки індивідуально, але й із чоловіком та усією родиною. Нерідко підтримка сім’ї вкрай необхідна, адже вагітні жінки можуть соромитись змін у своїй фігурі та відмовлятися фотографуватись. Важливо пам’ятати, що вагітність лише прикрашає жінок, а завдання фотографа – продемонструвати всю витонченість, красу, ніжність та витонченість вагітної, зобразивши її на фото.

Особливості фотосесії для жінки у цікавому положенні

Для того, щоби фотосесія вагітності пройшла успішно. необхідно, щоб фотограф створив психологічно комфортну атмосферу. Крім того, жінка обов’язково має час від часу відпочивати та робити перерви, особливо якщо вона перебуває на останніх місяцях. Саме тому вагітні часто обирають фотосесію на дві-три години.

Фотостудії, що мають цікаві декорації, в яких просто неможливо зніматися без занурення в образ, іноді надають клієнтам яскраві аксесуари для його створення: деталі туалету певної історичної епохи або популярного кіногероя, однакові предмети гардеробу для чоловіка та дружини та інше. Але важливо використовувати і власні реквізити та аксесуари. Це можуть бути різні головні убори, яскраві шарфи, хустки, велика біжутерія, шкарпетки, живі квіти, великі льодяники на паличці, фрукти тощо. А також те, що пов’язано за майбутньою дитиною – в’язані шкарпетки, іграшки, дитячі книжки, одяг, брязкальця, повітряні кульки тощо.

Фотосесію вагітності найкраще провести в термін з 29-34 тижнів, якщо майбутня мама чекає на двійнят, то починаючи з 26 тижня. Це все приблизний термін, все індивідуально! Точніший час варто обговорити перед зйомкою, залежно від самопочуття мами, від того, які кадри вона хоче отримати. Важливо лише не відкладати фотосесію на пізні терміни. Це пов’язано з набряклістю, ризиками ранніх пологів та самопочуттям вагітної. А ще на пізніх термінах важко фотографуватися і багато пози даються важко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *