<

Для роботи та для ігор: який MacBook вибрати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:24 | 22.12.2022 / Статті / /
Перегляди
705
/ Коментарі відсутні

Техніка Apple завжди відрізнялася від «неяблучних» побратимів не лише чималою ціною, а й чудовою якістю. Серед основних “фішок” макбуків – фірмова ОС, слабко сприйнятлива до традиційних вірусів, тривалий термін автономної роботи, зручна клавіатура та інше.

Кожна модель має свої особливості, тому буває непросто зрозуміти, який MacBook краще підійде студенту, без якого не обійтися дизайнеру або програмісту. Вирушаючи на пошуки кращої моделі, важливо розуміти, що все різноманіття макбуків ділиться на три сімейства:

  • просто MacBook – найбільш компактний варіант, що відмінно справляється з безліччю завдань;
  • MacBook Air – легкий, “повітряний” і відносно недорогий, підійде тим, кому важлива не тільки функціональність, а й мобільність пристрою;
  • MacBook Pro – потужний, високопродуктивний та найбільш «просунутий».

Орієнтуючись на характеристики лінійки та мету покупки, можна вибрати відмінний макбук, вписуючись у рамки бюджету.

Для навчання та роботи

За оцінками користувачів, для «офісного планктону» та студентів чудовим рішенням стане MacBook Air з 13-дюймовою діагоналлю. У порівнянні з іншими моделями він коштує недорого і відрізняється невеликою вагою, що дає можливість легко носити його з собою. Виробник обіцяє 15 годин автономної роботи. Цього достатньо для роботи протягом дня будь-де — в кафе, бібліотеці, офісі, транспорті.

Залежно від кількості інформації, з якою доводиться працювати щодня, можна вибрати модель із накопичувачем від 256 Гб до 2 Тб. Однак вартість модифікацій істотно відрізнятиметься.

Для ігор та «важких» програм

Сучасні технології невблаганно мчать уперед, нарощуються потужність, швидкість, обсяги та інші параметри. Якщо не хочеться відставати або ви любите грати в динамічні ігри з вимогливими налаштуваннями, вам не обійтися без MacBook Pro з інноваційним чіпсетом М1 або М2 та дискретною графікою Radeon.

Такий вибір варто зробити і людям, які працюють з «важкими» програмами:

  • 3D-моделювання;
  • монтажу та обробці відео;
  • розробці дизайну, в тому числі багатовимірного.

З такими завданнями чудово справляються популярні моделі минулого року випуску, які оснащені системами на чіпах M1 Max або M1 Pro. Для таких завдань краще взяти макбук якомога більше – підійде модель з 15″ або 16″ діагоналлю, проте носити його з місця на місце буде важко.

Для програмування

Розробникам та проектувальникам не надто важлива ідеальна графіка та тонка кольоропередача, проте макбук для них має бути продуктивним. Оптимальною моделлю цієї категорії користувачів стане 13-дюймовий MacBook Air на Apple М1. У ньому поєднуються найкращі характеристики:

  • висока продуктивність;
  • легка вага;
  • компактні розміри;
  • яскравий екран з високою контрастністю.

Об’єми RAM і місткість SSD можна підібрати на власний розсуд та наявність грошей у гаманці.

Який би Мас ви в результаті не вибрали, можете бути впевнені, що покупка повністю себе виправдає. Компанія Apple подбала, щоб будь-яка модель «яблучного» виробництва мала все для комфортної та продуктивної роботи.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *