<

Депутати Волинської облради регіону “Прибужжя” звітують за 100 днів роботи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:55 | 18.04.2016 / Статті / /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Інтернет-видання “БУГ” отримало перші звіти за 100 днів роботи від депутатів Волинської обласної ради. Станом на 18 квітня інформацію про депутатську діяльність надали лише двоє народних обранців.

Нагадаємо, що журналісти “БУГу” звернулися до обранців народу, які представляють інтереси Прибужжя, з проханням проінформувати виборців про 100 днів роботи, а також оприлюднити інформацію про режим роботи їх приймалень та дні прийому. Звернення інтернет-видання “БУГ” до депутатів Волиньради, які представляють інтереси Прибужжя було опубліковане 5-го квітня.

Дане звернення підготовлене відповідно статті 16 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, згідно якої звіти і зустрічі депутатів з виборцями висвітлюються засобами масової інформації.

Валерій Курстак (ВО “Батьківщина”) на час спілкування з журналістами перебував у лікарні міста Луцька, тому звітування відклав до виписки. До звіту готується Алла Лісова (ВО “Батьківщина”), також “БУГ” чекає інформацію від Олександра Бика (ВО “Свобода).

Валерій Діброва (БПП), депутат Волинської обласної ради, з яким журналісти спілкувалися у телефонному режимі, поставив запитання: “А що я повинен всім виданням надавати звіт?”, а потім сказав, що не має часу. Політик відхилив пропозицію скинути звіт на електронку пізніше, через декілька днів.

Депутат, а також директор Любомльського ТМО, Володимир Дибель (“Наш Край”) повідомив, що за тиждень опублікує звіт у місцевій газеті, а персонально для “БУГу” не надаватиме.

В’ячеслав Богдан (Радикальна партія Олега Ляшка) повідомив, що ще не звітував, але збирається при першій можливості. У телефонній розмові розповів, що наразі активно зайнятий політичними справами. Так як входить до комісії з продовольства та земельних ресурсів, то активно працює над забезпеченням земельними наділами для учасників АТО. Про останні рішення в цьому напрямку розповів: “У нас були проблеми із виділенням земельних ділянок для учасників АТО в Пульмівській сільраді, але ми їх вирішили. Зараз працюємо над аналогічними програмами у Любомльському, Ратнівському та Старовижівському районах. Чекаємо на повернення 1,5 тисячі бійців. Тому немає часу звітувати, хоча це важливо. Знайду можливість і обов’язково прозвітую”.

Також інтернет-видання “БУГ” чекає на відповідь депутата Сергія Духницького (ВО «Свобода»).

Юрій Гупало ще не звітував, але планує. Пообіцяв повідомити журналістів у вівторок, 19-го квітня.

Олексію Панасюку (“Об’єднання “Самопоміч”) журналісти інтернет-видання “БУГ” написали ще 15-го квітня у соціальній мережі “Фейсбук” та запитали, чи планує надати звіт про свою роботу в раді. Станом на 18 квітня відповіді не отримали.

Костянтин Зінкевич (“Об’єднання “Самопоміч”) прозвітував в ефірі телеканалу “Аверс”.

Презентували здобутки за визначений період часу та представили журналістам звіт за 100 днів діяльності  лише депутати від “Об’єднання “Самопоміч” Борис Бабійчук та Володимир Кметь.

Звіт про депутатську діяльність депутата Волинської обласної ради VІІ скликання Бориса Бабійчука

DSC0724

На звернення громадян та при підготовці до сесій Борисом Бабійчуком було опрацьовано 14 звернень, 2 запити, 1 запитання, ретельно досліджене 41 профільне питання. Депутат 10 разів брав слово  для виступу на пленарних засіданнях, присутність на сесіях 100%.

Ініціативи Бориса Бабійчука:

  • була збережена одна школа від закриття – с.Верхнів;
  • назначено слухання ГУ пенсійного фонду України з реорганізації ПФУ;
  • здійснена промивка труб Нововолинським водоканалом в районі вул. Гагаріна;
  • занесені в єдиний реєстр досудових проваджень дві справи;
  • при закритті початкових малокомплектних шкіл будуть створюватися групи продовженого дня для дітей, які доїжджають шкільними автобусами.

Також за допомоги депутатів від НМОПП «Об’єднання «Самопоміч» в Нововолинській міській раді були зареєстровані проекти рішень:

  • регламент Нововолинської міської ради;
  • положення про постійні комісії;
  • положення помічника-консультанта;
  • про здійснення закупок в системі “Прозорро”.

Внесені поправки:

  • добавлена комісія протидії та запобігання корупції;
  • добавлена комісія з впровадження інноваційних технологій.

Заблоковані два рішення в міській раді з ознаками корупційної складової. Борис Бабійчук постійно відвідує антикорупційні тренінги, також тренінги з розвитку місцевого самоврядування.

Офіційна сторінка висвітлення діяльності Бориса Бабійчука: www.facebook.com/babiijchuk. Як відзначає депутат, за адресою Нововолинська 51 корпус 2 «Об’єднання Cамопоміч» постійно працює депутатська приймальна.

Депутат бажає громаді долучатися до контролю процесів, які відбуваються в місті, повідомляти депутатів про зловживання виконавчими органами або бездіяльність, цікавитися проектами рішень, які будуть виноситися на розгляд рад та виконкомів, щоб вчасно можна було блокувати ті рішення, які не підуть на користь громаді.

Звіт про депутатську діяльність депутата Волинської обласної ради VІІ скликання Володимира Кметя

DSC0438_tn1

Після обрання депутатом Волинської обласної ради VІІ скликання став членом постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства. За звітний період депутатської діяльності брав участь у роботі усіх сесій Волинської обласної ради (4 сесії) та засіданнях постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства (9 засідань). Брав активну участь у розробці проектів рішень, які напрацьовувалися постійною комісією. Окрім цього, разом з іншими депутатами обласної ради брав участь у вирішенні нагальних питань та проблем міста Нововолинськ, серед яких – реорганізація управління Пенсійного фонду та перерозподіл обсягу освітньої та медичної субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам.

У зв’язку з постановою Кабінету Міністрів України №1055 від 16.12.2015 року щодо реорганізації деяких територіальних органів Пенсійного фонду України, утворюється територіальний орган – Іваничівське управління Пенсійного фонду з центральним офісом у смт. Іваничі. Протягом звітного періоду отримав звернення від Нововолинського міського голови В. Б. Сапожнікова та прохання громадських організацій Нововолинська: ГО Спілка шахтарів – інвалідів Волині, ВОВ «Злагода», ГО ветеранів війни та праці, ГО «Майдан», Суспільної служби України щодо порушення клопотання перед Волинською обласною радою та Волинською облдержадміністрацією, щоб управління територіального округу Пенсійного фонду України знаходилося безпосередньо у Нововолинську. У зв’язку з цим мною та іншими депутатами Волинської обласної ради, які представляють інтереси мешканців міста, ініційовано винесення даного питання на розгляд сесії обласної ради. З метою пошуку шляхів вирішення порушеної проблеми брав участь у зустрічі із заступником Голови правління Пенсійного фонду України В. Г. Машкіним.

Як депутат Волинської обласної ради, на виконання статей 8, 33 Основ законодавства України про охорону здоров’я та з метою організації надання паліативної допомоги невиліковним хворим, згідно наказу МОЗ України від 21.01.2013 р. № 41 «Про організацію паліативної допомоги в Україні», ініціював розробку проекту Програми розвитку паліативної допомоги у Волинській області на 2016 – 2020 роки. Мета Програми – забезпечення доступності та ефективного надання паліативної допомоги, що сприятиме відповідній якості життя, соціальній, психологічній, духовній підтримці невиліковно хворих жителів Волинської області та членів їхніх родин.

Під час напрацювання проекту Програми паліативної допомоги було скеровано депутатське звернення в Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики щодо отримання показників діяльності онкологічної служби на Волині та кількість осіб, які потребують паліативної допомоги у 2013 – 2015 роках. У рамках розробки проекту Програми  депутатом було проведено ряд робочих зустрічей з керівниками та представниками суб’єктів впровадження Програми, а саме: Волинська обласна рада, Волинська обласна державна адміністрація, Управління охорони здоров’я ВОДА, Департамент соціального захисту населення ВОДА, Відділ інформаційної політики ВОДА, Управління освіти, науки та молоді ВОДА, Департамент фінансів ВОДА, Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції ВОДА, громадські та благодійні організації, про що було укладено ряд Меморандумів про партнерство і співпрацю.

Прийняття обласної Програми з розвитку паліативної допомоги у Волинській області дасть змогу:

  • забезпечити на даному етапі потребу у паліативній допомозі 60% потребуючого населення області, завдяки створенню спеціальних закладів та розвитку мобільних служб паліативної допомоги та догляду;
  • розпочати формування системи ефективної паліативної допомоги відповідно до потреб пацієнтів та міжнародних стандартів;
  • охопити паліативною допомогою людей похилого віку, онкологічних хворих, хворих на СНІД та інших пацієнтів, які потребують паліативної допомоги незалежно від захворювання;
  • запровадити методи раннього виявлення та надання паліативної допомоги з метою усунення болю і досягнення кращої якості життя пацієнтів, їхніх рідних та близьких;
  • сформувати ефективну систему підготовки медичних працівників з питань паліативної допомоги, діагностики та лікування болю при наданні паліативної допомоги, соціальної, психологічної та духовної допомоги паліативним хворим та їхнім рідним;
  • охопити навчанням понад 70% медичних та соціальних працівників, які надають або планують надавати паліативну допомогу, відповідно до міжнародних стандартів;
  • покращити емоційний стан та психічне здоров’я родичів хворого, забезпечити їм можливість працювати завдяки психологічній та соціальній підтримці, допомозі в догляді;
  • створити сприятливе інформаційне середовище, необхідне для послідовної реалізації програм паліативної та хоспісної допомоги;
  • підвищити активність населення та недержавних організацій у виконанні Програми паліативної допомоги, розвиток волонтерського руху і благодійництва у цій сфері;
  • привернути увагу до сучасних підходів організації та надання паліативної допомоги;
  • посилити політичну ідею розвитку системи надання паліативної допомоги.

На теперішній час проект Програми розвитку паліативної допомоги у Волинській області (заходи та бюджет) поданий на розгляд постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Протягом звітного періоду підготував та скерував на розгляд у відповідні інстанції 5 депутатських звернень:

  • Голові Волинської обласної державної адміністрації В. П. Гунчику «Про надання інформації про критерії розподілу фінансового ресурсу відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 28 грудня 2015 р. №586 «Про розподіл додаткового обсягу освітньої медичної субвенції з держбюджету місцевим бюджетам у 2015 році».
  • Голові Волинської обласної ради І. П. Палиці «Про підтримку в спільній розробці та прийнятті обласної Програми з розвитку паліативної допомоги».
  • Головному Управлінню Державної фіскальної служби «Про надання інформаційно-довідкової інформації щодо статутної діяльності благодійних організацій».
  • Голові Волинської обласної державної адміністрації В. П. Гунчику «Про розгляд можливості укладання меморандуму про партнерство і співпрацю між органами місцевої влади та благодійними організаціями».
  • Волинський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики «Про показники діяльності онкологічної служби у Волинській області у 2013-2015 роках».

Володимир Кметь здійснює прийом громадян як на окрузі, так і в на всій території Волинської області, незалежно від офіційних днів і годин прийомів. На сьогоднішній день підготовлено комплект документів щодо виділення коштів з депутатського фонду на лікування для трьох осіб (жителі м. Нововолинськ). Окрім цього, за власні кошти депутат надав благодійну допомогу у вигляді двох слухових апаратів для потребуючих.

Приймальня депутата Волинської обласної ради В. Б. Кметя знаходиться за адресою: м. Нововолинськ, вул. Нововолинська, 51, корпус 1, офіс «Об’єднання «Самопоміч». Дні прийому громадян: 4-та субота місяця – з 10.00 до 13.00.

Інтернет-видання “БУГ” продовжує традицію інформування виборців про депутатську діяльність. Ми звертаємося до депутатів з пропозицією відзвітувати за свою депутатську активність у перші 100 днів роботи. У цьому ж звіті Ви можете поінформувати виборців про роботу депутатської приймальні та надати контактну інформацію.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *