<

Де живе справжній рок у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 31.10.2014 / Статті / , /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

У Нововолинську не так багато місць, куди можна ввечері піти послухати якісну музику. Але як мінімум одне таке місце є – це рок-клуб «Вольтаж», який знаходиться на вулиці Шевченка. Любителі справжнього року будуть дійсно задоволені  музикою, яка тут звучить. А клуб між іншим діє не так давно – лише два роки. Про те, як виникла ідея створення клубу «Вольтаж», та інших проектів у Нововолинську розповіла кореспонденту інтернет-видання «БУГ» співорганізаторка рок-клубу Людмила Скороходова.

Сім’я Скороходових не з тих, хто буде сидіти склавши руки. Людмила та Геннадій – музиканти, приватні підприємці, батьки чотирьох дітей. Але незважаючи на це вони ще й встигають активно займатися громадською діяльністю. У 2009 році сім’я переїхала у Нововолинськ і майже одразу разом з друзями організували громадську організацію «Творці історії».

«Спочатку було важко,не було знайомств, ми чужі у цьому місті», – згадує Людмила Скороходова. Пізніше познайомилися з людьми в центрі соціальних служб сім’ї молоді, дітей, вони допомогли Скороходовим завести знайомства в місті. Тоді і з’явилася ідея зайнятися громадською діяльністю.

«Ми ходили в неблагополучні сім’ї, надавали психологічну допомогу. Потім організували благодійну акцію на Великдень «Допоможи ближньому», – розповідає Людмила Скороходова. Вперше акція відбулася в 2010 році, і відтоді проходить щороку: у супермаркетах стоять волонтери, скриньки, де люди залишають додаткову покупку для незабезпечених сімей.  Потім із пожертв, які залишили небайдужі люди, волонтери формують продуктові набори, які передають сім’ям котрі потребують допомоги.

Акція «Допоможи ближньому» стала першою, яку провели активісти в Нововолинську, але далеко не останньою. Традиційно щороку перед першим вересня організовують також збір допомоги на базарчику, який діє у цей час на проспекті Шевченка.

«Ця акція триває не один день, як на Пасху, а протягом 5-ти днів. Волонтери роздавали листівки, а люди купували канцелярію для дітей з сімей, які потребують допомоги», – розповідає Людмила Скороходова.

Оскільки Скороходови музична сім’я, то досить швидко  у місті вони познайомилися з іншими музикантами, і виникла ідея організувати рок-клуб.

Тоді гостро постало питання виникло питання де збиратися щоб проводити репетиції. З цією проблемою Людмила звернулася в адміністрацію міста, і два роки тому для рок-клубу виділили підвальне приміщення у центрі Нововолинська. Сказано – зроблено: в травні 2013 відбулося відкриття клубу «Вольтаж» колишньому ресторані «Шахтар». «Були запрошені музиканти з Києва, рок-гурт Каліка –бенд,  гурт з Луцька FAT, з Нововолинська були гурти, з Володимира, концерт був насичений. Хлопці з Києва, які виступають на серйозному рівні і досі телефонують і згадують цей концерт, настільки в захваті були від того, як ми їх прийняли», – згадує Людмила Скороходова. На відкриття також завітали байкери – близько 60-ти  мотоциклів, вони зробили пробіг по Нововолинську у супроводі ДАІвців, і скрізь, де вони їхали, зупинявся рух – це було справжнє видовище.

«Ми підтягуємо спонсорів, створили відповідну обстановку. Минулого року мали серйозні проблеми – зимою підвал затопило», – згадує Людмила Скороходова. На контакт ідуть місцеві підприємці, які допомагають клубу, «Кроноспан» минулого року на святкування Дня молоді виділив 5000 гривень.

Клуб «Вольтаж» – це репетиційна точка для гуртів, місце, щоб поспілкуватися. Раніше тут репетирувало багато гуртів, а зараз хлопці трохи розбіглися – хто на війну, хто ще кудись, тому зараз там репетирують три гурти, але починаючи з моменту відкриття клубу організатори не зупиняються ні на мить: на День молоді організовували концерт на площі, організовували виступи і на Новий рік.

«Хлопці, які у нас грають, виступають на фестивалі «Перлина заходу». Цього року не було фестивалю,  і взагалі в Нововолинську не було ніяких заходів через ситуацію в країні, навіть на «День шахтаря», – згадує Людмила Скороходова. Музиканти не виступали уже майже рік: спочатку Майдан, потім війна в країні. А це ж творчі люди, їм необхідна сцена, там вони отримують незабутні емоції, які не можна порівняти з тим, коли граєш для себе. Тому Людмила сподівається, що найближчим часом ситуація зміниться, і музиканти зможуть поділитися своєю творчість з глядачами.

Нововолинській молоді Людмила Скороходова бажає більше творчості, та знайти себе.

«В Нововолинську дуже легко загубити себе – у нас процвітає наркоманія, це тягнеться дуже давно. Хочемо організовувати творчі вечори : акустичну музику читання віршів, прози, щоб чимось зайняти молодь. У мене самої 4 дітей, тому я знаю, що це таке», – підсумувала Людмила Скороходова.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *