<

5 кращих легких весняних десертів

19:11 | 3.04.2024 / Статті / /
Перегляди
72
/ Коментарі відсутні

Після довгої зими та свят завжди хочеться трохи переглянути свій раціон. Не обов’язково слідувати суворій дієті та повністю прибирати з неї цукор, особливо якщо ви любите солодке. Достатньо замінити калорійні торти та тістечка з дуже солодкою начинкою на щось легке.

До того ж для приготування таких смаколиків, як правило, потрібно менше часу. Достатньо забігти у магазин спецій, придбати декілька барвників, корицю чи загущувач, вибрати рецепт та підготувати інші інгредієнти.

Макаруни

Дуже популярний в Україні французький десерт, що не зрівняється з іншими у ніжності та легкості. Зовні макарони схожі на звичайне печиво, проте насправді це легка меренга. Тісто для верхньої та нижньої частин випікають з мигдального борошна, чітко дотримуючись вимог рецепта щодо кількості інгредієнтів, часу випікання та температури у духовій шафі.

Крем можна зробити на свій смак: білковий, масляний чи приготувати шоколадний ганаш або навіть крем з сирів з пліснявою. А щоб десерт виглядав ефектніше, достатньо додати в тісто пару крапель харчового барвника. Завдяки насиченому смаку крему та легкості меренги вдасться задовольнити потребу у солодкому та не переїдати.

Мусові десерти

Вирізняються серед інших повітряною легкою текстурою, можна додати начинку з яскраво вираженим смаком. У таких десертах не використовується борошно, а за бажанням цукор можна замінити іншим підсолоджувачем.

До них також додають:

  • шматочки свіжих та консервованих фруктів;
  • подрібнені горіхи;
  • дропси білого та темного шоколаду;
  • улюблені прянощі — корицю, кавові зерна тощо.

В одному десерті також можна поєднати декілька мусів з різними смаками: шоколадний, ванільний, фруктовий, кавовий.

Мочі

Традиційні японські ласощі з рисового борошна мають незвичайну текстуру та легкий присмак. Обов’язкова складова — начинка з фруктів, заварного крему, горішків, шоколаду.

Мочі зазвичай зберігаються в холодильнику не більш як 24 години, щоб текстура тіста зберігала ідеальну консистенцію.

Запечені фрукти з сиром

Мабуть, найпростіша страва у нашому списку, адже для приготування знадобляться лише стиглі плоди груш і яблук, улюблений сир з пліснявою, горішки, мед та спеції. Сирна начинка, приправлена прянощами та натуральним підсолоджувачем, створює ідеально збалансовану на смак та за текстурами страву.

Такий десерт також має багато поживних речовин, особливо жирів та швидких вуглеводів. Таким яблуком чи грушею можна перекусити перед тренуванням, чи з’їсти його перед вечерею.

Фруктове смузі

Коктейлі з молока, заморожених та свіжих ягід, фрукті або зелені, протеїну — ними можна поласувати та одночасно наситити організм корисним. Урізноманітнюйте смузі, експериментуючи з нестандартними поєднаннями, додаючи прянощі чи імбир, чи використовуючи за основу різне молоко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *