<

5 корисних кліматичних пристроїв, з якими комфортніше жити: обігрівач, очищувач повітря та інші

10:10 | 13.03.2024 / Статті / /
Перегляди
111
/ Коментарі відсутні

Домашній затишок — це гармонійне поєднання важливих факторів, серед яких і мікроклімат. Його створення та підтримка — завдання для спеціальних побутових приладів. В основі їхньої роботи трубчасті нагрівальні елементи, ультразвукові мембрани, фільтри тонкого очищення, вентилятори.

Особливості функціонування залежать від призначення. За ним виділяють деякі різновиди обладнання:

  1. Для стабілізації температури повітря,
  2. нормалізації відносної вологості,
  3. покращення складу повітряної маси,
  4. нейтралізації запахів,
  5. децентралізованого водопідігріву.

Арсенал помічників для створення комфортабельних умов проживання широкий та різноманітний. 

Очищувач повітря

Звичайного провітрювання для боротьби зі шкідливими «домішками» у повітрі недостатньо. Ба більше, деякі небезпечні складові потрапляють всередину помешкань саме через віконну кватирку. Наприклад, мікрочастинки пилку вуличних рослин, тютюновий дим, вихлопні гази. 

Потрібен спеціальний агрегат, який візьме на себе відповідальність за чистоту повітря: монофункціональний очищувач, «мийка» 2 в 1 чи кліматичний комплекс. Обрати якісний очищувач повітря від пилу можна за посиланням https://www.moyo.ua/bt/klimaticheskaya-tekh/ochistiteli_vozduha/ot_pyli/. Він впорається з алергенами, а також пиловими кліщами, часточками шерсті тварин, кіптявою та гаром. 

Обігрівач

Сучасні вікна, ефективна теплоізоляція, якісні двері — це три «кити», на яких тримається тепло. Щоправда, в холодну пору року їх недостатньо. Опалювальний сезон передбачає стабільну роботу централізованої системи теплопостачання, а в період міжсезоння рятують обігрівачі.

За невеликі гроші можна придбати:

  • Простенький пересувний або настінний конвектор з ручним регулюванням режимів потужності,
  • багатосекційний масляний радіатор з магазину https://www.moyo.ua/bt/klimaticheskaya-tekh/obogrevateli/masl_obogrev/,
  • УФО на зручній ніжці,
  • компактний тепловентилятор.

Зволожувач повітря

Традиційний або ультразвуковий зволожувач потрібен, щоб «підтягнути» показники вологості до рівня норми. Девайс з резервуаром для води та продуманою системою випаровування підходить для встановлення в спальні, у вітальні або у дитячій — на стіні чи на полиці, до якої не зможе дотягнутися маленька дитина.

Бойлер 

Часті проблеми з центральним гарячим водопостачанням або його відсутність — привід для встановлення великого накопичувального бойлера з сухим ТЕНом та екорежимом. Якщо ж гарячу воду відключають рідко і ненадовго, достатньо бюджетного і мініатюрного «проточника» для миттєвого водопідігріву.

Кондиціонер

Сезонна спека призводить до погіршення працездатності, провокує головний біль, швидку втомлюваність, запаморочення. Тож без спліт-системи влітку — як без рук. Вона не лише забезпечує приємну прохолоду, але й підтримує іонізацію, фільтрацію повітря, осушення (у разі підвищеної вологості), вентилювання.

Всі вищезгадані девайси демонструють новий рівень комфорту та дозволяють насолоджуватися затишком кожного дня.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *