<

Протестна акція у Нововолинську. Хто не віддав гроші гірникам: податкова чи ДП “Волиньвугілля”?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:30 | 28.04.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарів 7

28-го квітня нововолинські гірники провели протестну акцію біля приміщення податкової. Люди переконані, що ОДПІ незаконно забрала гроші, за які передбачалося виплатити заробітні плати шахтарям.

На рахунок ДП “Волиньвугілля” прийшли кошти, з яких на ДП планували виплати гірникам 50 процентів заборгованості із заробітної плати, з іншої незахищеної статті мали виплатити лікарняні шахтарям. Нововолинська ОДПІ забрала 1 млн. гривень  на погашення податкової  заборгованості  ДП “Волиньвугілля”. Тепер гірники мітингують перед стінами податкової, дехто навіть привів сюди дітей. Грошей їм не бачити. Вугільники і їх сім’ї залишилися без зарплат, до того ж перед Великодніми святами.

З окликами “Ганьба!” люди добивалися правди перед податковою. Згадали також і міського голову Нововолинська, котрий не підтримав працівників вугільної галузі.

IMG_9445

Юрист ДП “Волиньвугілля” Віктор Порплиця аргументує, посилаючись на статтю 87 Податкового кодексу України: гроші, передбачені на зарплати шахтарям, у незаконному порядку були стягнені податковою за борги ДП. Голова Незалежної профспілки шахти “Бужанська” Богдан Макарчук стверджує, що це були цільові кошти, які не можна арештовувати.

Олександр Харчик, в.о. начальника Нововолинської ОДПІ: Ми як орган фіскальної служби зобов’язані здійснювати всі функції та повноваження по чинному законодавству. Так як ДП “Волиньвугілля” є боржником, то одним із моментів стягнення боргу є подання позивної заяви в суд на стягнення боргу. Згідно рішення Волинського Окружного суду від 2-го квітня 2014 року є законна вимога про стягнення з рахунків ДП 9 мільйонів 129 тисяч 139 гривень 37 копійок. Якби вимога була не законна, банк би не мав права розписати кошти, і по-друге, ці кошти – то була авансова передоплата ДП “Волиньвугілля”, це не були кошти на зарплату.

Керівник, отримавши кошти на рахунок, спрямовує їх на різні потреби. По оперативних даних, станом на 11 квітня з 12 отриманих мільйонів 7,5 пішло на зарплату, 4 мільйони пішло на послуги, з яких порядка 3,5 мільйона пішло на ЦОФ за збагачення вугілля при наявності заборгованості зарплати перед шахтарями! 

Андрій Костюк, юрист Нововолинської ОДПІ: Юрист ДП вводить людей в оману, бо до свого директора Кисельова він їх не поведе, адже це його права рука. Він їх привів до податкової, вбив людям в голови, що це були кошти на зарплати і на лікарняні. Ніколи за стільки років діяльності податкової такого випадку не було. Це були кошти не цільові, а від їхньої господарської діяльності. Чому юрист Порплиця не скаже, що наше інкасове доручення лежало в них раніше, а доручення про виплату працівникам заробітної плати було після цього. Ми не можемо це пяснити людям, бо вони опинилися у скрутному становищі, проте їх використовують як рушійну силу. Порплиця їм показує платіжне доручення ДП “Волиньвугілля”. Чому вони не взяли і не віддали коштів людям, а на ЦОФ? Чому вони не кажуть, що податкова завжди йде на уступки ДП “Волииньвугілля”?

Конструктивної розмови з представниками ОДПІ не вийшло. На адресу податківців лунали погрози, образи та ненормативна лексика.

IMG_9466
IMG_9455
IMG_9440




коментарів: 7
  1. Хребта ламати пацани треба боді разом з порплицею,як ви цього не розумієте? Вони ж в одній упряжці мутять,а ви ведетесь. Я так зрозумів ,що це всі ,хто ведеться на бодіну лапшу,а де представники 9 шахти?

  2. Стаття 87. Джерела сплати грошових зобов’язань або погашення податкового боргу платника податків
    87.3.8. кошти інших осіб, надані платнику податків у вклад (депозит) або довірче управління, а також власні кошти юридичної особи, що використовуються для виплат заборгованості з основної заробітної плати за фактично відпрацьований час фізичним особам, які перебувають у трудових відносинах з такою юридичною особою.
    ПОДАТКОВА ПРАВА НА ВІДСОТКІВ !!!!!
    А Бодя лох на службі в Порплиці.

  3. таких як ви побільше порплиці треба ,бо його з генералом вже знімають.які ви недолугі .

  4. Державне підприємство забаргувало державній податковій, виникає питання хто якій державі служить, а як результат страждаютьлюди, які е громадянами тієї держави!Де логіка?

  5. Ну, невже ви і зараз не бачите, на кого працює ваш шановний Богдан Макарук і як він використовує вас від імені профспілки!!! Саме завдяки його сприянню до влади прийшов сепаратист Кисельов, який навіть некомпетентний у правильному розподілі грошових ресурсів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок