<

Звання “Заслужений донор України” вручили у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:37 | 9.02.2016 / Володимир / /
Перегляди
3
/ 1 коментар

9-го лютого на оперативній нараді у міського голови Володимира-Волинського відбулося вручення звання “Заслужений донор України” ще одному мешканцю міста – Олександру Куценку.

На момент вручення нагороди Олександр Куценко пройшов 340 процедур кровоздачі, а також за пропозицією лікарів здає плазму крові.

“Моя мама була донором. Коли мені виповнилося 18-ть, то й сам попробував здавати кров. Потім в армії здавав, після народження доньки потрібно було і так втягнувся. Якось лікаря сказали, що у мене хороша кров і чи не маю бажання здавати плазму на що я погодився. Ось так, протягом 30-ти років і здаю кров.” – розповів пан Олександр.

Також, “Заслужений донор” розповів, що кров здає раз на два місяці, а плазму один раз на тиждень. При цьому намагається вести правильний спосіб життя, хоча, як зізнався, активним спортом не займається.

Нагадаємо, що відзнака “Заслужений донор України” надається Президентом України. У Володимирі-Волинському такого ж звання у жовтні 2015-го року удостоїлася ще Тамара Гребінчук, лікар-методист станції переливання крові.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер