<

Заборонити діяльність УПЦ на території України: Володимирська районна рада звернулася до президента, ВРУ та ОВА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:23 | 18.08.2022 / Володимир / , , , /
Перегляди
984
/ Коментарі відсутні

18-го серпня на сесії Володимирської районної ради депутати звернулися до президента, ВРУ, начальника Волинської військової адміністрації та вірян Української православної церкви щодо заборони діяльності УПЦ московського патріархату в Україні.

Депутати райради вважають, що для рф, яка здійснює воєнну агресію проти України, УПЦ, як частина російської православної церкви, є форпостом для підтримки держави-агресора.

Діяльність Української православної церкви носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер.

«Будучи структурним підрозділом РПЦ, яка відома своїми давніми стосунками з російськими спецслужбами, ця релігійна організація послідовно проводить розкольницькими політику на релігійному ґрунті, штучно створюючи передумови для релігійного протистояння в українському суспільстві та невпинно розповідаючи всім навкруги про жахливу міжрелігійну ситуацію в Україні. росія цинічно використовує УПЦ і її вірян та священнослужителів, які часто цього до кінця не усвідомлюють, як майданчик для пропагування ідей і наративів «руського міра», – йдеться у зверненні.

За звернення проголосували усі присутні депутати одноголосно.

Далі подаємо текст звернення без змін.

Нагадаємо, раніше міські ради Нововолинська та Володимира також закликали президента, ВРУ та військову адміністрацію про заборону діяльності УПЦ МП на території України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер