<

За рік нічого не зробили: у Володимирі-Волинському вкотре підняли питання парковки в центрі міста

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:39 | 24.04.2019 / Володимир / /
Перегляди
2
/ коментарів 7

24-го квітня на черговій сесії Володимир-Волинської міської ради депутат Сергій Радкевич підняв питання облаштування парковки у центрі міста, поблизу Собору Різдва Христового. Парковку почали облаштовувати рік тому, проте роботи не завершили.

Депутат Радкевич подав запит, щоб вирішили питання з передачею частини землі на баланс міста, адже лише після цього можна розпочати будівельні роботи. Міський обранець наголосив, що в травні очікується приїзд Епіфанія і до цього часу потрібно впорядкувати територію біля Собору.

Фото зроблене рік тому

Нагадаємо, що рік тому у місті розпочали роботи по облаштування парковки в центрі міста. Тоді було підрізано дерева та вирівняно землю. Далі роботи зупинилися, адже парковка знаходиться на частині землі, яка перебуває в постійному користуванні релігійної громади. З міського бюджету кошти можна виділяли лише для будівництва на землі, яка належить місту. Тоді поставили питання про передачу земельної ділянки місту для парковки, а релігійній громаді пропонували надати еквівалентну. Тоді ж релігійна громада відмовилася і будівництво зупинилося.

Сергій Радкевич своїм депутатським запитом запропонував на сесії вирішити це питання, навіть якщо землю доведеться примусово вилучати. За його словами, земельна ділянка рік стоїть невпорядкована і її не можна ігнорувати.

Міський голова Петро Саганюк додав, що під час візиту предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія в травні, спробує переконати єпископа Володимир-Волинського і Турійського Матфея, щоб ділянку передали.

“Якби треба було лише фінансувати, то б це питання вирішили. Гроші наші, а земля не наша” – сказав Саганюк.

Виступив зі словом депутат Руслан Мороз, який заявив, що потрібно вивчити питання, кому належить земля. Також пропонував передбачати обмеження в оренді.

“Ми надали землю в користування, але вони ж можуть відмовитися. Їх земля? Тоді хай і впорядкують її”, – наголосив Мороз.

Депутатський корпус підтримав запит.




коментарів: 7
  1. Думенко… найшли мені пана!
    Як землю брати , то є кому, а як зробити благоустрій то зкишень всіх громадян міста. Привикли все на халяву, як не землю то церкви! Візьміть лопату і потрудіться самі!

  2. Тут все ясно. Комусь вже дуже потрібна ця земля в центрі міста і ось хочучь її забрати під різним приводом нібито під парковку . Можливо навіть і Пан Буду . і Цікаво , хто з депутатів голосував за …

  3. Тут все ясно . Комусь вже дуже потрібна ця земельна ділянка в центрі міста і ось під любим приводом можна забрати , можливо вона і потрібна Пан- Буду . А цікаво , хто з депутатів , голосував за таке рішення….

  4. що ви стогнете не бачите що завезли щебінь . ну і що шо рік минув .зате єж здвиг після візиту Філарета. тепер за рік ше щось буде. а блаженнійшому доповідь правдива буде “рухаємося !!!!!”.

  5. і ще.Бачу тут явно несправедливе ставлення влади до різних церков міста . Ось політичному отцю Євгену і землю неправомірно виділили в культурно- охоронній зоні , і хатинку на вулиці Шахтарський дали безкоштовно а тут шукають привід щоб цей кусок землі, який перебуває в постійному користуванні церкви забрати . Може тому , отець Євген всупереч церковним канонам пішов в політику і на засіданнях міськвиконкому тихенько сидить і завжди погоджується з командою мера і піднімає руку за навіть тоді коли порушуються закони і права людей міста.

    • житель а те що вже розгорнули щебінь не видно .правомірний п.дупутут підніми руку на сесії і виріш.ти ж рвав рубашку в компашці работай.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер