<

За місяць у центрі Володимира-Волинського планують збудувати стоянку для авто

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 10.04.2018 / Володимир /
Перегляди
1
/ коментарів 11

У Володимирі-Волинському церковне духовенство та міська влада з депутатами розпочали підготовку до приїзду Патріарха Філарета. Одним із вагомих пріоритетів роботи стало облаштування території біля Собору Різдва Христового.

Сергій Радкевич, який був делегований парафіальною радою в оргкомітет з підготовки до приїзду Патріарха, розповів, що ідея облаштувати парковку біля Собору виникла ще в 2015 році і була озвучена на сесії міської ради. Однак тоді були труднощі, що частина території належить місту, а частина – церкві. Лише зараз було досягнуто компромісу і церква передасть частину своїх земель у спільне користування під облаштування стоянки.

Депутат Сергій Радкевич розповів, що наразі погоджується план роботи, а частково почали їх виконувати коштом Собору. Зауважив відразу, що будуть звертатися до містян з проханням долучитися до толоки та допомогти прибрати територію біля монастиря. А також додав, що комітет буде радий будь-якій допомозі.

Зазначимо, що на території біля Собору Різдва Христового планується облаштувати стоянку на понад 50 автомобілів та з можливістю заїзду туристичних автобусів. Основні роботи планують провести до приїзду Патріарха Київського Філарета, який має прибути до Володимира-Волинського 9-го травня.

“Цю територію хочемо облаштувати так, щоб її могли використовувати не тільки віряни та містяни і коли приїздять люди високого релігійного сану. Ця парковка допоможе також розвантажити центр міста та вулицю Шевченка від припаркованих автомобілів. Ми її хочемо облаштовувати з перспективою використання надалі,” – зазначив Радкевич.

Автором проекту став місцевий архітектор Андрій Гнатюк.




коментарів: 11
    • А з якої то радості за міські кошти мають робити дах приватному будинку? Поверніть квартири громаді, тоді і перекриють!

  1. Що означає земля належить церкві??? Земля належить українцям. А отже їхнім інтересам. Якщо українцям потрібні стоянки, значить має бути стоянка. Якщо потрібна церква, то буде церква. Але тільки тоді, коли українцям це буде потрібно. Не жидам, і не християнам, а саме українцям

      • А в пості Василя є зерно істини ,церква повинна дбати про душу людини ,а не про статки і земельні наділи .Ще таке питання :що за земельна ділянка огорожена на розі Ковельськоі і Цинкаловського ,чи не кацапськоі секти часом ця земелька,хто дасть відповідь?

        • ну в реэстрі речових прав це не значиться, такшо це мабуть там або взагалі ніяких документів нема, а бо якесь стареньке розпорядження міської ради

  2. якщо точніше сказати то вся стоянка буде на території релігійної громади, ось і постає питання, чи після окультурення цієї і так “діючої” стоянки вона залишиться доступною для усіх.чи може там появляться “шламбауми”?

  3. Нічого не робіть!!! Красота у нашому місті має бути тільки біля онднієї церкви.

  4. ідея в принципі непогана , дивно що ця земля до того часу не приглянулася якомусь місцевому олігарху . То нехай краще буде стоянка . На її ралізацію необхідно мабуть більше мільйона гривень , головне щоб менше вкрали коштів при будівництві , можливо що рядом церква то може бога злякаються…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця
2 Травня, Четвер