<

«Якщо асфальтувати по 20 вулиць у рік, то цю справу у Володимирі-Волинському завершимо за 5 років» – Фіщук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:41 | 22.11.2019 / Володимир / /
Перегляди
22
/ Коментарі відсутні

19-го листопада у приміщенні Володимир-Волинського виконавчого комітету відбулося громадське обговорення проєкту міського бюджету на 2020 рік. На ньому начальник управління ЖКГ і будівництва Віктор Фіщук відзначив, що управління і комунальні підприємства міста у 2020-му році прогнозовано повинні освоїти майже 50 мільйонів гривень, а це 17,6% від усіх видатків міського бюджету.

За словами Фіщука, наступного року заплановано роботи з ремонту труби на найбільшій котельні міста, встановлення лічильників теплової енергії, є звернення ОСББ по співфінансуванню проведення робіт з благоустрою у багатоквартирних будинках, планується закупівля нового обладнання для перевезення сміття і сміттєвих баків.

Постала необхідність реконструкції очиних споруд. Згідно застарілої проєктно-кошторисної документації, сказав Фіщук, на реконструкцію споруд потрібно 187 мільйони. Наступного року в проєкті бюджету заплановано видатки в півтора мільйона гривень на реконструкцію очисних споруд.

Також наступного року планується виконати роботи з продовження очищення річки Риловиця. Як розповів Фіщук, прєктно-кошторисна документація проходить погодження в обласній державній адміністрації. Планується очистити 560 метрів русла річки.

Багато запитів надійшло щодо ремонту доріг міста.

“З початку формування надійшло 22 депутатських запити, з яких 15 про ремонт доріг. Ми в своїй роботі керуємося нормативно-правовим документом, прийнятим депутатами міської ради. Якщо є проєктно-кошторисна документація або кошти мешканців, то спершу асфальтуємо таку вулицю. Є ряд проєктно-кошторисних документацій. У наступному році ми плануємо це все реалізувати. Крім того, в мене у бюджеті не передбачено, але сьогодні отримали листа від обласної державної адміністарції  на співфінансування по ремонту доріг наступного року на 15 млн”, – сказав Фіщук.

У місті налічується 248 вулиць. 140 з них мають асфальтне покриття, 108 не мають.

“Якщо продовжувати асфальтувати по 20 з лишнім вулиць у рік, то залишається п’ять років для повного завершення робіт у цьому напрямку в місті”, – сказав Фіщук.

Присутній на обговоренні проєкту бюджету депутат міської ради Олег Тимосевич зазначив, що на вулиці листопад, а усе місто в ямках.

Як пояснив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, в період, коли вийшла з ладу фреза, місто змушено було найняти для ямкового ремонту Луцьку ДПМК, але бригада виконала кілька вулиць і відмовилася від подібної роботи.

“Ми маємо проблеми щодо поточного ремонту. Зараз вони будуть усунуті десь холодним асфальтом, а як будуть хороші погодні умови, то гарячим асфальтом”, – сказав Матвійчук.

Андрій Гнатюк зауважив, що на перехрестях бічних вулиць у місті бракує знаків пріорітету, а це загрожує дорожньо-транспортними пригодами.

“Тільки здоровий глузд шоферів рятує ситуацію”, – відзначив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер