<

Володимир-волинські дівчата-боксери привезли нагороди з Чемпіонату України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:05 | 15.02.2018 / Володимир /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Хто сказав, що бокс – це спорт не для дівчат та жінок? Про таке твердження взагалі потрібно забути. Адже для того, щоб спортсменки змогли позмагатися на ринзі за першість, для них проводять спеціальні кількаденні турніри. 

Так кілька днів тому у Рівному завершився Чемпіонат України з боксу серед жінок (еліта, молодь, юніорки, дівчата). У змаганнях взяли участь близько 300 спортсменок, серед яких і дівчата з Володимира-Волинського. За підсумком змагань сформували збірну України, яка захищатиме честь держави на чемпіонатах Європи та світу. Троє вихованок спортивного клубу “Любарт” увійшли в збірну команду України: Марія Любух, Ольга Процюк та Ірина Боярин. Усі дівчата вибороли друге місце у своїй ваговій категорії.

“Мені як тренеру хотілося би бачити кращі результати, але ми над цим працюємо. Три наших дівчинки потрапили у збірну команду України. Вони будуть готуватися у складі збірної до Чемпіонату Європи. Також за два тижні почнеться Всеукраїнська Гімназіада серед юніорів, яка буде пропуском на Чемпіонат світу, котрий відбудеться у Марокко. У складі команди області є 15 наших вихованців із загальних 26-ти учасників. Вони будуть боротися за право поїхати у Марокко”, – розповіла Юлія Семко, тренер клубу “Любарт”. 

Допоміг оплатити поїздку спортсменок на змагання спонсор – Володимир-Волинська птахофабрика “Чебатурочка”. До речі, представник трудового колективу птахофабрики Олександр Бровко також частий відвідувач клубних тренувань. Він розповідає, що керівництво вболіває за волинських спортсменів і довгий час підтримує клуб “Любарт”.

Одна із спортсменок-переможниць Чемпіонату України – Марія Любух – уже має чималий досвід у боксі. Так дівчина вже виходила на двобій на Чемпіонаті Європи. Спортсменка розповідає, що Чемпіонат України тривав цілий тиждень. Довелося провести кілька боїв.

“У фіналі трошки недопрацювала. На наступному Чемпіонаті України обов’язково візьму реванш”, – розповідає Марія Любух

“Хвилювалася за вагу, щоб потрапити, все ж таки, в ту вагову категорію, яку хотіла. Суперниці були сильними, до кожної з них треба було виробляти свій підхід. Майже усі мої суперниці вищі за мене. У будь-якому випадку треба уважно слухати тренера. Він краще бачить і знає, що тобі треба робити на ринзі”, – розповіла Ольга Процюк

Звісно, переживала. На рингу виклалася на всі 100 %. Бокс – це важко. Дівчата сильні бувають, з характером”, – розповідає Ірина Боярин

Дарія Гресик та Яна Яковлева також боролися за першість у турнірі. Дарія розповідає, що програш зовсім не входив у її плани. Дівчина найближчим часом знову поїде на змагання до Івано-Франківська.

Для Яни Яковлєвої – це були перші змагання такого рівня. Спортсменка розповідає, що було боязко виходити на ринг, але справилася. Бокс обрала для себе сама, бо дуже подобається цей вид спорту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер