<

Відключення газу в котельнях Володимира-Волинського можливе 24-го лютого

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:41 | 23.02.2016 / Володимир /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Борг перед місцевою філією ПАТ “Волиньгаз” Володимир-Волинського комунального підприємства Теплокомуненерго за січень 2016-го року становить близько 700-т тисяч гривень. За лютий поточного року це ж підприємство газовикам заборгувало більше мільйона гривень. Повідомлення про відключення міських котелень від газопостачання отримав виконавчий комітет міської ради.

“Якщо місто не розрахується з боргами за транспортування хоча б за січень, наше підприємство змушене буде припинити поставку блакитного палива у котельні Володимира-Волинського”, – повідомив очільник місцевої філії “Волиньгаз” Олег Бомазюк.

Два тижні поспіль міська влада на усних домовленостях стримує монополіста від різких кроків у газопостачанні КП, яке забезпечує теплом та гарячою водою усе місто. “На даний час на підприємстві працює робоча комісія, у складі якої діють депутати міської ради. Ще тиждень мають народні обранці, аби проаналізувати діяльність теплокомуненерго та зробити висновки і рекомендації у подальшій його роботі. Окрім того, підприємство потребує спеціальної комісії по аналізу технічного оснащення підприємства та його оновленню та оптимізації”, – заявив заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

На даний момент, на комунальному підприємстві працює близько 200-т працівників. Щомісячний фонд заробітної плати становить 900-т тисяч гривень. Це значні видатки, на які підприємство не заробляє. За січень 2016-го року населення сплатило за використане тепло близько 1-го млн. 100 тисяч гривень. За повідомленням керівництва теплокомуненерго, дана сума була витрачена на сплату податків, а не на погашення боргів за газ.

Не вчасно перераховуються кошти і з державного бюджету за компенсацію пільг та субсидій на користування блакитним паливом. Саме через це, на думку міської влади, і виникла критична ситуація у тепловиків.

Станом на 23-тє лютого значну суму за газ планує перерахувати Володимир-Волинське ТМО, що значно скоротить борг перед ПАТ “Волиньгаз”. “Влада міста зробить усе, аби містяни не відчули холоду у своїх домівках”, – заявив пан Матвійчук.

Лишається відкритим і питання залучення інвесторів у дану сферу, однак керівництво міськвиконкому притримується твердої позиції, що теплопостачання повинне залишитися комунальним і не переходити повністю у приватний сектор.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер