<

В Устилузі ввели муніципальну поліцію для контролювання черги у сервісній зоні митниці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:56 | 26.01.2017 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ коментарів 12

26-го січня під час сесії Устилузької міської ради, депутати проголосували про введення в структуру земельно-господарського відділу 5-ти інспекторів муніципальної поліції. За внесення таких коректив проголосувало 14 депутатів “за” та один був проти.

Кошти для оплати праці муніципальної поліції передбачили ще на попередніх сесіях та заклали в бюджет 2017-го року. Муніципалам обіцяють заробітню плату від 4-х тисяч гривень, а також “одягну” і видати посвідчення. Голова Устилузької громади Віктор Поліщук розповів, що першопочатково хотіли створити відділ муніципальної поліції, однак ознайомившись із процедурним процесом, вирішили ввести лише інспекторів, без керівника.

“Питання не тільки в муніципалах. Ми зверталися із депутатськими зверненнями прийнятими на сесії міської ради, зверталися в держприкордонну службу, щоб врегулювати дане питання. Зверталися в Національну поліцію, до міністра Авакова. Ми отримали відповіді, де викладають те, що це функція нацполіції. Стримувати машини, ставити їх в чергу не має права ні я, ні той самий муніципал, це обов’язок Державної патрульної служби, котра обслуговує зазначену дорогу. Муніципал буде наділений функцією керувати чергою, робити запуски, але зупиняти автомобілі і ставити їх в чергу не входить в його обов’язки. Це є проблемне питання. Коли ми отримали відповіді, і остання відповідь від нацполіції, що наше питанння буде розглянуте в 2017 році (відносно збільшення штатної структури  національної поліції). Навіть ведеться питання про встановлення стаціонарного посту. Але коли в 2017 році це відбудеться? Ми в такій ситуації, що не можемо чекати.” – зазначив голова Устилугу Віктор Поліщук.

Після оголошення набору на муніципального інспектора, зі слів голови, 20-ть активістів подали заявки. На щотижневих зборах активістів і голови громади, в п’ятницю, 20-го січня, обговорили кандидатури та вибрали 5-ти муніципалів.

Як повідомив Віктор Поліщук, вже 27-го січня з цими людьми підпишуть договір і вони приступлять до виконання своїх обо’язків.  Щоправда, під час перших двох тижнів муніципали будуть стажуватись у юристів та поліцейських, детально вивчатимуть закони. За цей час, для них закуплять спеціальну форму та виготовлять посвідчення.

Нагадаємо, що 28-го січня могло бути рівно 2 місяці з того часу, коли активісти Устилугу розпочали контролювати чергу безоплатно.

Додамо важливий нюанс. Сесію депутатів скликали спеціально, щоб вирішити питання з тим, хто повинен контролювати чергу в сервісній зоні. Також до порядку денного додалось кілька питаннь. Однак, із 26-ти депутатів, присутніми було лише 15-ть і сесія розпочалась із півгодинним затриманням. Секретар міської ради на початку сесії акцентувала увагу на тому, що обрані депутати не з’являються на комісії та сесійні засідання.




коментарів: 12
  1. Контролювали чергу безоплатно? Смішно просто. За ті гроші, що вони гребли і далі гребуть, вони можуть у Вас купиту ту зарплату. Мафія одним словом, перетворили кордон в приватну границю.

  2. А Олександр що приватизували митницю? Що розпоряджаєтеся кого гнати треба.

  3. Народ і як ви думаєте активістів вибрали 20 січня а сесія про структуру тільки 26 все задом на перед щоб ніхто не вліз

  4. Активісти чортові прибрали до рук митницю особливо грубий такий постійно в шапці темній з бомбончиком, йому взагалі ніхто не указ ні Поліщук ні його заступниця він цар черги біля брами ( дуже багато на себе бере)

  5. треба збиратися і гнати колхозніків які стоять на незаконній підставі. Люди записуються їдуть додому а вони лівак запускають за 400р

  6. А в мене таке враження, що митниця в приватній власності активістів.
    Їхали з Луцька у вівторок в Польщу, по камерах черги немає, але чк виявилось, черга прописана до середи. Заїдете можливо у середу вечері- тау мені сказав активіст.
    Я його питаю; чому я не можу в’їзати в митницю, бо ви не прописані.
    А як я маю прописатись. Він мені з великими очима каже:”Передайте комусь техпаспорт на авто і хай вас пропишуть. А я у відповідь, це чесно ви робите, як мені керувати, без техпаспорта.
    А він спокійно: В Польшу хочете, то думвйте.
    Шановний голово Устилуга, які це норми і правила у вас????
    Ви, що не знаєте, що по 3 рази, а то і більше прописуються тільки у різні списки.
    Хочуть їдуть, як добро. А як перевірка то нічого; я д далі прописаний.
    А головне!!!!!! Дві тисячі захотів.
    І це ви кажете плрядок.
    Якщо я їду два рази в місяць в Польщу по справах, я маю думати, як прописатись?
    Зробили відео спостереження, то зробіть онлайн оплату за те, щоб проїхати без заморочок.
    І мене ніхто не принижував.
    А прізвище вашого активіста в мене записано. Шкода, що не було телефона. Я б ще все записала.
    Дістало…..

  7. та нічого не зміниться,буде жива черга то худобоподібні будуть влазити і своїх впускати,а нормальні будуть годинами ззаді на місці стояти!!!

  8. Активісти молодці,чудово справляються.Це іх містечко!!! Тримайтеся,бо з нашими людьми дуже важко.

  9. КОГО НЕ ПОСТАВ, ВСЕ ОДНО ЧЕРЕЗ ДЕНЬ, ПОЧИНАЄ ПРАЦЮВАТИ НА СВОЮ КИШЕНЮ ,ШО ПОГРАНЦІ ЛОПАТОЮ ГРЕБЛИ ,ОСОБЛИВО ТОВСТА юля, ЩО АКТИВІСТИ ОБІСРАЛИСЯ, НА ХАБАРЯХ ЩО НОВА-СТАРА МУСАРНЯ….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа