<

У суді по справі 22 екс-бійців колишньої 51-ї ОМБр не з’являються свідки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:25 | 22.03.2018 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Володимирі-Волинському 22-го березня продовжили судове провадження щодо екс-бійців колишньої 51-ї ОМБр, яких обвинувачує військова прокуратура в самовільному залишенні місця дислокації. Наразі провадження перебуває на етапі заслуховування свідків.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні 22-го лютого вдалося допитати свідка – Миколу Храмова, а інші свідки до зали суду не з’явилися.

Суддя Олександр Лященко повідомив, що на сьогоднішнє засідання не з’явилися 6 свідків із Волинської області, а також їм не змогли вручити повістки.

З’явився лише свідок до Васильківської зали суду та в режимі відео конференції провели допит. Микола Тесленка на момент подій служив командиром взводу 72-ї бригади. Чоловік розповів, що їх висоту обстрілювати. В результаті обстрілів була знищена техніка, а також особовий склад залишився без їжі та води.

Свідок розповів, що на той час військовослужбовці 51-ї бригади “спокійно сіли в один КРАЗ” і покинули зайняту висоту. Чоловік запевнив суд, що бачив цей момент і уточнив, що хлопці всю зброю здали перед виїздом. Теслюк розповів ще один момент, до них потрапив зв’язковий сепаратистів, який при розмові з офіцерським складом заявив аби українські військові здавалися в полон, або вночі “терикон зрівняють з землею”. Свідок додав, що саме так і сталося – в ночі терикон висотою 214 метрів прицільно розстріляли з градів.

“Тим що вони (обвинувачувані – ред) пішли тоді з терикону, то залишилися живі,” – розповів свідок.

Через неявку інших свідків, суд змушений був зробити перерву до 16-го травня поточного року. Надалі продовжать допит свідків.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок