<

У храмі в Галинівці провели першу літургію після переходу до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:35 | 13.02.2021 / Володимир / , /
Перегляди
19
/ коментарів 14

У храмі села Галинівка Оваднівської громади 13-го лютого провели перше богослужіння після переходу до ПЦУ та офіційної реєстрації нової релігійної громади.

Для того, щоб провести перше богослужіння в храмі з моменту рішення громади пройшло півроку. Перейти до ПЦУ вирішили на зборах у серпні 2020-го року, які зібрали після того, як отець Олексій Шаран (УПЦ), що служив в храмі, привітав Путіна з Днем ангела.

До храму на богослужіння завітав єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей (Шевчук). До слова, літургія відбувалася українською мовою.

“Християнство – це універсальна релігія, яка поєднує народи і мови. Але в першу чергу йде наша і ми повинні молитися на тій мові, якою розмовляємо. Мовою тієї країни, на чиїй землі живемо”, – сказав єпископ.

Віряни-активісти Галинівки, які нещодавно в Волинській обласній державній адміністрації добивалися права реєстрації їхньої релігійної громади, отримали почесні грамоти від єпархії.

Серед них були староста села, психологиня та доцентка Антоніна Євтодюк та адокат Микола Сорокопуд.

Читай також: Офіційно перейшла до ПЦУ релігійна громада села Галинівка.

Під Волинською ОДА представники ПЦУ з Галинівки вимагали реєстрації їхньої громади




коментарів: 14
  1. На думку гундяєвців Бог не розуміє молитов українською.Тільки старословянська яку до речі самі гундяєвці в переважній більшості теж не розуміють.

    • Думки гундяєвців не існує, тому що гундяєвців думати не вміють, вони лише можуть озвучували те, на що їх зазомбували.

  2. А прихожани і священники пцу не брезгують що є лічне майно Шарана О. яким вони користуються.І багато що за свій кошт зробив і придбав у храм…не жме?Все ок??

    • Все, як ви кажете, “лічне майно” куплене за гроші громади. Шаран перебував на повному утриманні громади, зарплату платила йому громада:то яке “лічне майно” чи “свої гроші”?

  3. треба буде і в католицтво перейдуть або в буддизм, i обоснуют это !!!Такий народець…це до того, що трохи що зміниться вони ломануться назад! Історія по спіралі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок