<

У День захисту дітей нардеп Ігор Гузь завітав до Володимир-Волинського інклюзивно-ресурсного центру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:50 | 1.06.2018 / Володимир /
Перегляди
3
/ коментарів 14

1-го червня у День захисту дітей народний депутат Ігор Гузь та перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук завітали в інклюзивно-ресурсний центр з метою привітати дітей та батьків зі святом. Обговорили і важливі питання подальшого облаштування центру. 

Нагадаємо, що для центру виділили ще багато нових кабінетів, де раніше розміщувався районний відділ освіти. Кабінети потребують ремонту та спеціального обладнання.

“Дуже хочемо і маємо плани зробити ресурсну кімнату для старших дітей, тому що у нас мають бути діти старшого віку. Це буде кімната з кухонною зоною. Діти будуть вчитися готувати їсти, приймати гостей, там будуть столики і дивани. У цій кімнаті молодь зможе проводити свій вільний час. Планується облаштувати кабінет психолога, логопеда-дефектолога, медсестри і методичну залу. В останній дуже хочемо облаштувати зимовий сад. Це буде і методична кімната, і місце для психологічного розвантаження”, – розповіла про плани директор інклюзивно-ресурсного центру Олена Токарєва.

Народний депутат Ігор Гузь зі своєю командою та перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук оглянули приміщення, обговорили з директором центру Оленою Токарєвою проблемні моменти та узгодили план дій, щоб якнайшвидше облаштувати нові приміщення як це необхідно.

“Центр змінюється на очах і стає таким яскравим, яким би мав бути. Ми постараємося допомогти з встановленням спеціального дитячого майданчика. Сьогодні нам показали приміщення, які треба привести до порядку і, думаю, що все вдасться”, – звернувся Ігор Гузь до присутніх батьків.

У цей день батьки вихованців центру зробили для своїх дітей справжнє свято з аніматорами. Гості долучилися до свята, вручивши дітям солодощі та подарунки.

Вітання і найкращі побажання від владики Матфея, єпископа Володимир-Волинського і Турійського передав присутнім отець Микола Гінайло, а також подарунки від польських пожежників з міста Цєшин.

Гостей, які завітали до центру у цей день батьки не залишили без подарунків. Їм презентували картини, зроблені руками вихованців установи.




коментарів: 14
  1. А чи ці високоповажні особи розібралися чи правомірно був створений цей центр і яким чином було призначено керівником Токареву…

    • Буг запросіть вже ту Токарєву на ефір з усіма документами. Що не новина про той центр так звинувачення і як же все було

      • Це пишуть “щирі” люди, які насправді дуже “переживають” за тих дітей. Їм бюрократична тяганина і биття в груди хто крутіший важливіші, чим дати шанс тій дитині якнайшвидше. Батьки особливих дітей знають наскільки важливий кожен день для розвитку їхньої дитини, а як багато вони втрачають поки “дорброзичливі”тьоті і дяді не можуть найти порозуміння “як дали?, “як назначили?”. Респект Саганюку і його однодумцям, що не соплі жував або робив вигляд, що в нас таких дітей нема, а знайшов приміщення і відкрив перший у Волинській області інклюзивно-ресурсний центр і дав шанс тим діткам бути на півкрока ближчими до суспільства!

  2. Ох вже та Сєргєєва, так істерити з зависті. Токарєва молодець, справжня профі і душевна людина

  3. Потрібний центр
    На жаль, діток зараз з такими хворобами , багато.
    Хорошу справу зробили.

    • без сумніву такий центр потрібний , але центр було створювати відповідно з чинним законодавством України…

      • А законодавство геть забуло про таких діток!Такі центри потрібні не тільки у Володимирі, а у кожному місті,районному центрі!!

  4. Токарєва- це та людина, яка не просто працює на посаді, а вона живе і дихає центром. Маленька, тендітна жінка, з величезним серцем,цілеспрямований директор центру. Не знаю кого там не влаштовує Токарєва але я більш ніж впевнена, що батьки особливих діток за неї город. Моя донька відвідує цей центр і мені як мамі краще знати, який керівник нам треба. Я багато бачила за більш чим 10 років і це єдине місце, де я сміливо лишаю дитину і вони дають їй раду.

    • до Ірини. Центр не є привата організація а заклад , який фінансується з місцевого бюджету , де все повинно відповідати вимогам чинного законодавстьва України , зоерема і Порядку створення таких закладів , порядку призначення керівників та визначення штату і т.д. Тому на цій посаді перш за все повинна бути особа , яка поважає закони України , дотримується їх , виконує їх , а не ігнорує їх.
      Одного бажання на любу ціну бути керівником а обхід законів України не робить честі Токаревій . Правда зрозуміло що так би не сталося якщо б законів України дотримувалися і депутати міської ради , і мер міста пан Саганюк ,і перший заступник ММатвійчук , який як би курірує цей заклад . Ну велике серце це більше така риса , яка ммабуть
      бідьша потрібна для особистих відносин в сімї , а для керівника основним має бути професіоналізм і у всіх напрямках та відносинах …

      • Зразу видно, що ви нічого не знаєте про таких дітей. “Професіоналізм і у всіх напрямках та відносинах” – це в армії. А особливих дітей в першу чергу треба любити і щиро бажати їм допомогти, що саме робить Токарєва. Щоб дитина пішла на контакт, до неї треба вміти достукатися. Особливі діти може відстають у розвитку але щиру любов вони відчувають краще нас з вами. Ви прийдіть в центр і подивіться як звідти не хочуть іти діти, хапаються за ручки дверей, коли їх мами забирають. І це мені здається найвищий доказ профессіоналізму і вмінню працювати з особливими дітьми Токарєвій і спеціалістам центру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер
1 Травня, Середа