<

Що смердить на весь Володимир-Волинський?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:10 | 26.08.2019 / Володимир /
Перегляди
521
/ коментарів 6

З вечора п’ятниці, повідомляють БУГ мешканці Володимира-Волинського, в центрі міста панував неприємний запах. Ситуація погіршилася у суботу та неділю, також у вечірню пору. Через сморід люди старалися не виходити на вулицю та закривали вдома вікна.

Так що ж смердить?

“Питання смороду в місті набуло широкого резонансу серед населення. Оскільки в Україні, і місті зокрема, відсутня Державна екологічна інспекція (точніше, по вуха в корупції), то потрібно діяти власними силами”, – написав активіст Тарас Сватко.

Також він повідомив, що 27-го серпня разом з громадськістю це питання піднімуть у стінах міської ради.

Шукала джерело смороду ще одна група активістів 26-го серпня. Фото надіслали виданню «БУГ».

Як розповідають, йшли «по запаху». На «слід» натрапили на дорозі з Володимира-Волинського до Нововолинська, неподалік Новосілок. Говорять, там стояв неприємний запах. На поле нещодавно вивезли повно гноївки.

Чи може від цього в місті стояти такий сморід, коли змінюється напрямок вітру? Це перевірити активісти не в силі.

Як відреагували на скарги містян про сморід масштабні підприємства, які утримують курей та свиней?

Руслан Ничипор, власник свинокомплексу, який розташований неподалік кладовища «Федорівське» біля Володимира-Волинського розповів БУГу, що фермери «б’ються за його гноївку», оскільки добрива на поля усім потрібні. Тому нікуди її не вивозив і потреби в цьому немає.

Журналіста БУГу впустили на сам свинокомплекс і до вигрібної ями, щоб відчути «запах». Смороду там немає.

Як розповів Руслан Ничипор, в суботу та неділю гноївку зі свинарників ніхто не вивозив, оскільки був вихідний день. А так її вивозять кожного дня і сморід від цього у місті не стоїть.

Коментар від імені Володимир-Волинської птахофабрики і бренду «Епікур» розмістила у соцмережі PR-менеджер Дарія Поддубецька.

«Ситуація, яка розвивається цими вихідними у місті, має бути вирішена. Ми всі теж відчули неприємний запах, хоча давайте відверто – сморід у місті! Мій вихідний був скасований, бо вирішили провести перевірку… В результаті нашої перевірки дійсно було виявлена неприємна знахідка… Хтось злив фекалії від життєдіяльності свиней в лісі, поблизу полів фільтрації…. Це кричущий випадок, за який мають відповідати особи, які це вчинили. Що далі? Поки активісти будуть збиратися біля мр, ми викличемо поліцію, щоб зафіксували факт зливу нечистот в лісі» , – йдеться у дописі.

Дійсно біля полів фільтрації, неподалік об’їзної дороги з Устилуга до Ковеля, поблизу озера лісного стоїть неприємний запах. Про них місцеві ЗМІ писали неодноразово.

Чи тут знаходиться джерело неприємного запаху, який накрив місто та хто в цьому винен? Інтернет-видання «БУГ» шукатиме відповідь.




коментарів: 6
  1. І ні слова ,що це смердить саме Епікур .Піар менеджер працює на всі “бабки” . Запах від машин птахофабрики і запах на вулиці є однаковим ,не треба нас мати за лохів

    • Чому ви моїм логіном підписуєтесь. Але дякую що ви за одне.
      Так, треба це питання вивчити і закрити раз і на завжди.

    • Усе вірно ви написали. Підскажіть, будь ласка, звідки у вас дар так точно ідентифікувати цей запах.

      • Нюхніть проїзджаючий камаз з ящиками ,а потім згадайте коли буде нестерпний сморід на вулиці ,що вікна треба закривати ! Запах ідентичний

  2. То смердять фото з дзюнь-дзюньом які директорша птічніка повиставляла на кожному стовпі. І “это “жу” не спроста. Певно десь у владу буде сунути.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер