<

[ОНОВЛЕНО] Релігійна громада храму села Бортнів вирішила перейти до ПЦУ: священник підтримав парафіян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:12 | 22.05.2022 / Володимир / /
Перегляди
22608
/ коментарів 11

22-го травня парафіяни церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що у селі Бортнів Поромівської громади зібралися, щоб змінити приналежність храму УПЦ московського патріархату на ПЦУ.

Збори організував депутат Поромівської громади від “За майбутнє”, місцевий мешканець Роман Франчук. Вони проходили на території Бортнівської початкової школи. На заході були присутні близько сотні людей. За правопорядком слідкували працівники поліції.

Під час зборів всі охочі могли висловити свою думку. Священник Петро Кубінський, який напередодні вагався, оголосив, що він підтримує громаду та переходить разом з людьми.

Після певних суперечок, адже близько десятка осіб, лишилися вірними УПЦ МП, перейшли до голосування. Зареєструвалися 66 осіб, усі з них проголосували за розірвання зв’язків з московською церквою та перехід до Православної церкви України.

До слова, біля Бортнова є сусіднє село Поромів, там церква також підпорядковується УПЦ МП. Слідкуватимемо, як розвиватимуться події там.

Нагадаємо, раніше релігійна громада села Лудин прийняла рішення про перехід до ПЦУ. Згодом про перехід заявили і парафіянами Свято-Троїцького храму села Чорників Устилузької громади.




коментарів: 11
  1. Вельмишановне панство,
    поважна Бортнівська Громадо, пане отче Петре!
    За Ваш вихід з-під рабського, московського ярма!

    Слава нашим святим Героям- Захисникам!!! Завдяки Ним, ми
    живемо, ходимо, молимося.

  2. Поромів, Млинище, Михалє протріть очі! Церква -одна із основ державності! Російська церква агітує вбивати всіх українців. Вам це личить – стояти на колінах перед кирилом?

  3. МЕНЕ гнали і вас будуть гнати сказав Христос. Істина церква завжди буде гонима. Але вірні не бійтесь це відділяються вовки від овець.

    • Так, московити постійно утискали і утискають українську церкву, брехливо підмінюючи поняття, але українські віряни нарешті почали розпізнавати тих вовків і відстоювати свою істинну церкву

  4. Час покаже і все розставить на свої місця! Не судіть, не лицемірте, не виправдовуйте і не засуджуйте. В нас демокритична держава і думка кожного має право на існування!

  5. Незрозуміло інше, якщо отець вибрав громаду , тоді навіщо (декому з громади) через кілька днів знову організовувати збори щоб змінити священика!? Більшість односельців підтримали і рішення і самого священика, тому, на мою думку, не по християнськи робити переворот після зборів, коли вже не присутні ні преса ні правоохоронці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер