<

Прийняли бюджет Володимир-Волинського району: у 2021 році не вистачає коштів на оплату праці апарату ради

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:32 | 24.12.2020 / Володимир / , /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

У 2021-му році прогнозовані доходи бюджету Володимир-Волинського району становлять, згідно з проєктом, 1,5 млн грн. Основна частина коштів іде на утримання апарату ради та на закінчення існування і розрахунок за трудові відносини з закладами в колишньому Іваничівському районі, що завершили свою діяльність.

Більшість депутатів районної ради проголосували за проєкт бюджету під час засідання 24-го грудня.

Як повідомила начальник управління фінансів райдержадміністрації Олена Бондарук, у січні доведеться завершити трудові відносини і розрахувати працівників двох закладів в Іваничівському районі. Це більше 400 тисяч гривень. В Локачинському районі таких закладів, що припиняють діяльність, немає.

Коштів на фінансування апарату ради, згідно з прийнятим бюджетом, вистачить на 8-9 місяців. Я повідомила Бондарук, така ситуація складається не тільки у Володимир-Волинському районі, у зв’язку з реформою децентралізації. Тому вона висловила сподівання, що держава перегляне фінансування районних рад і певні кошти надійдуть з держбюджету.

“81 відсоток коштів бюджету – це міжбюджетні трансферти. Перераховані кошти з інших бюджетів: бюджетів ОТГ та обласного бюджету”, – розповіла Олена Бондарук, начальник відділу фінансів РДА.

Депутат Віктор Вілентко заявив, що не розуміє, чому повинен голосувати за такий бюджет, якщо у ньому передбачено тільки видатки на оплату праці, яких і так не вистачає.

“Якщо будемо декларувати і ходити, аби ходити, то це не справа”.

Згідно з головним фінансовим документом, дохідна частина загального фонду районного бюджету сформована в загальній сумі 289 тисяч гривень. У структурі доходів загального фонду районного бюджету на 2021 рік 68,2 відсотка припадає на плату за надання адміністративних послуг у сумі 197 тисяч гривень, в тому числі заплановано адміністративний збір за проведення державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань – 10 тис. грн, плата за надання інших адміністративних послуг – 86 тис. грн та адміністративний збір за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень 100 тис. грн. та ін.

У межах наявного ресурсу у районному бюджеті на 2021 рік враховано 175 тисяч гривень на реалізацію місцевих програм за рахунок загального фонду.

Видатки на утримання органу місцевого самоврядування, районної ради новоутвореного Володимир-Волинського району, у 2021 році за прогнозним розрахунком становлять 1,356 млн гривень.

У 2021 році райрада, як правонаступник спільного майна територіальних громад Іваничівського і Локачинського районів, повинна буде провести розрахунок із працівникам бюджетних установ, які ліквідовуються і термін завершення трудових відносин з якими настане у 2021 році.

На цю мету, за розрахунками, необхідний обсяг витрат у сумі 166 тисяч гривень по Іваничівській районній раді та 217 тисяч гривень по Локачинській районній раді.

Усього потреба бюджетних асигнувань на видатки районної ради на 2021 рік становить 1,7 мільйонів гривень.

У показниках районного бюджету на 2021 рік по головному розпоряднику коштів – відділу освіти та культури райдержадміністрації, передбачені видатки в загальному обсязі 20 000 гривень по загальному фонду на утримання у січні-лютому 2021 року.

Для виконання основних завдань із соціального захисту та соціального забезпечення населення управлінню соціального захисту населення райдержадміністрації у 2020 році передбачено 345 тисяч гривень на надання соціальних гарантій фізичним особам.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер