<

Прибрати, «прорідити» чи впорядкувати – у Володимирі-Волинському займуться білбордами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 19.04.2019 / Володимир / /
Перегляди
6
/ коментарі 3

18-го квітня на засіданні виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради підняли питання розміщення у місті білбордів та інших носіїв зовнішньої реклами.

Зокрема під час звіту, головний архітектор міста Тарас Киба повідомив, що у місті розміщено 132 носії зовнішньої реклами з них 32 білборди. За їх розміщення до бюджету міста надходить 130 тисяч гривень.

За 2018 рік і першу чверть 2019 року було надано 10 дозволів на розміщення носії зовнішньої реклами, з них три білборди. В той час Тарас Киба додав, що не всі орендодавці дотримуються умов передбачених в договорах. Зокрема назвав одну фірму з Луцька, та наголосив що є постійні прострочки з платежами та утриманням бордів.

В той же час головний архітектор наголошує, що потрібно впорядкувати білборди, які знаходяться по вулиці Ковельській в районі ЗОШ № 3. Додамо, що цього місяця, саме біля ЗОШ №3 з’явився новий білборд.

Під час обговорення поданої інформації головним архітектором, перший заступник Ярослав Матвійчук наголосив, що є зауваження до того, як громадськість інформують про публічні обговорення. Наголосив, що потрібно підлаштовуватися під сучасні реалії та повідомляти про слухання через інтернет-ресурси. Важливим також є візуальна складова таких обговорень, тобто готувати макети того, що планують зробити.

“Зверніть увагу на інтернет-ресурси, тому що газети на сьогодні не всі читають. Були випадки, що в газеті було надруковано, пройшло громадське обговорення і коли починаються роботи, то громадкість починає до нас ставити питання “Чому це робиться?” – акцентував перший заступник.

З тезою, що бюджет Володимира-Волинського не збанкрутує через 130 тисяч та тим, що можна прийняти у місті взагалі білборди виступив депутат міської ради Олег Тимосевич.

“Давайте приймемо вольове рішення – винесемо з міста ці білборди! в чому проблема? В 130 тисячах? Поставили біля ЗОШ №3 – для чого? Покращили загальний вигляд чи благоустрій?” – наголосив Тимосевич.

Депутат міської ради звернувся з питанням “Вам, Петро Даниловичу ( до міського голови – ред.) потрібні ці білборди?”

“Мені вони не потрібні. Немає обличчя міста”, – відповів міський голова.

В підсумку обговорення вирішили, що білборди у місті повинні бути, однак складуть схему і визначать, які прийняти, які залишити. Міський голова дав розпорядження щоб головний архітектор склав схему розташування білбордів і вже по ній депутати будуть вирішувати.




коментарів: 3
  1. Забрати взагалі! Вони тільки руйнують загальний вигляд міста! І жителям будинків також заважають!

  2. Треба замінити білборди на лайтбокси, і більше РОБОЧИХ камер відеоспостереження наставити щоб вандалам в одному місці менше крутило.

  3. А ще краще замість білбордів висадити сакури або магнолії, є морозостійкі сорти які в нашому кліматі добре ростуть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер