<

Про службу у 55 батальйоні тероборони, переміщення на схід та набір у військо, розповів ексзаступник мера Володимира Микола Матусевич

13:30 | 11.06.2023 / Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
2810
/ Коментарі відсутні

Колишній посадовець з Володимира, а нині штаб-сержант 55 батальйону 100 бригади тероборони Волині Микола Матусевич з позивним «депутат» розповів, як потрапив на службу, про передислокацію із «шацького котла» на Схід України, забезпечення бригади і набір до війська.

Колишній заступник міського голови Володимира Микола Матусевич пішов у тероборону, як і більшість, на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну добровольцем. Спочатку дислокувались ближче до Володимира, згодом, коли стало зрозуміло, що білоруси не наступатимуть на Україну, лінію оборони перенесли до українсько-білоруського кордону. Формувалася бригада поступово, в більшості з добровольців.

Роботу команди мера Ігоря Пальонки однозначно Микола Матусевич оцінити не може, адже зазначає, що є деякі позитивні зрушення, але вбачає і негативні моменти. Він вважає, що оновлення паркану на стадіоні “Олімп” є недоречним, варто було залишити цегляну столітню огорожу провівши її капітальний ремонт. Також не потрібно зосереджуватись лише на одному парку на Риловиці, а й підтримувати у належному стані парк “Словянський” адже доріжки там також потребують ремонту.

Під час служби бійці 100 бригади ТрО проходили навчання та періодично виїжджали на тренування з використанням техніки.

“Приїжджали інструктори, нас навчали тактичної медицини, як поводитися зі зброєю, як здійснювати атаку, стримувати наступ. Тобто ми пройшли повноцінний вишкіл. Готували оборонні споруди, рили окопи, будували бліндажі та загалом систему укріплень”, – розповів “депутат”.

Запитали у Миколи Матусевича про масовий збір коштів родичами військових перед відряджанням на схід та чому бійці не готувалися до цього раніше. Він зазначив, що військові були на той час повністю забезпечні зброєю, амуніцією та харчуванням. Що стосується технічних засобів, то давали те, що передбачене військовим статутом та номенклатурою. А додатково волонтерськими та власними коштами бійцям закупляли інше необхідне технічне обладнання.

“На той момент, коли ми були в “шацькому котлі”, я так жартую, і з якого ми успішно вийшли та відправилися на схід, де зараз дислокується наш підрозділ. Ми не були технічними засобами укомплектовані в зв’язку з тим, що перебували в тилу. І не думали, що нас так швидко відправлять.

Після того, як 53 батальйон перемістили, ми почали думати про радіостанції, тепловізори, засоби інтернет-зв’язку, старлінки, генератори, зарядні станції, повербанки. Тобто такими речами ми були дуже обмежені. Той, хто хотів, той купував собі сам”, – зазначає Матусевич.

Згодом уже долучилися міські ради Володимира та Нововолинська і наразі батальйон має досить потужні технічні засоби. Нагадаємо, що за 6 млн грн субвенції, яку передали з Володимирської міської ради Нововолинській, придбали обладнання для бійців 100 бригади ТРО. Також коштами волонтерів були придбано чимало автомобілів для бійців. Тож ситуація у підрозділі нині покращилася.

Микола Матусевич повернувся на Волинь наразі, щоб дібрати новобранців на службу до 55 батальйону, про що ми писали раніше на сторінках БУГу. Уже є певні результати, але набір продовжується. Тож, хто хоче долучитися на службу в 55 батальйон, де перебувають ваші земляки, звертайтеся за контактними телефонами:

  • 093 91 50 783 – Валерій Чичилінський
  • 093 69 03 508 – Микола Матусевич.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 Травня, П’ятниця