<

Прес-тур з нардепом на митницю “Устилуг”: реконструкція митниці, сервісна зона, система пропуску

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:26 | 30.05.2016 / Володимир / , , /
Перегляди
41
/ коментарів 5

В рамках прес-туру із народним депутатом України Ігорем Гузем, 30-го травня. журналісти із Волині відвідали митний пропускний пункт “Устилуг-Зосін”. Під час туру журналісти мали можливість поставити питання начальнику митниці, голові Устилузької об’єднаної громади, прикордонникам.

Основний акцент зустрічі – реконструкція митного пропускного пунку та вирішення проблеми із чергами у сервісній зоні. Начальник митного посту “Устилуг-Зосін” Олександр Оникійчук розповів про те, як зараз функціонує пост. Також зазначив, що пропускна спроможність пункту на сьогодні 700 авто.

Нардеп Ігор Гузь звернув увагу на можливість проведення реконструкції митниці за спільний рахунок з ЄС, а це близько 3-х мільонів євро для належного облаштування сервісної зони пункту і оперативного проходження митного пункту.

“Коли нам вдасться добитися запровадження безвізового режиму, можна очікувати збільшення потоку охочих перетнути кордон. Тому до цього потрібно бути готовим. Вже сьогодні ми маємо проблему із чергами, яка загострююється. Я позитивно відношусь до ініціативи запровадження “Єдиного вікна”, як декларує міністерство фінансів. Зараз головне – знайти шляхи ефективного втілення ініціативи, яке б реально допомогло б людям” – зазначив народний депутат Ігор Гузь.

Громадський активіст Володимир Пащенко висловив свою думку щодо реформування Волинської митниці та митної системи в Україні загалом. Активіст пропонував звернути увагу на досвід Одеської митниці, яку нещодавно відвідав.

Фінансову підтримку від ЄС очікують найближчим часом. Начальник митниці запевняє, що роботи ніяк не позначаться на роботі пункту, а при потребі інформуватимуть населення про розвантаження митниці.

В ході діалогу вияснилось, що вже в 2014-му році залучали близько 3-х мільйонів і за ці кошти провели так звані “земельні роботи”. Результат на фото.

=
Котловани викопані у 2014-му році, як частина робіт із реконструкції. Заявлена вартість робіт – 3 мільйони гривень.
M
DSC_1041
Проект реконструкції митного пункту
DSC_1042

Найбільш обговорюваним виступом стала промова Віктора Поліщука, голови Устилузької об’єднаної громади. Пан Поліщук розповів про проблеми, які створює митний пунк та сервісна зона: сміття, черги, цілодобовий рух по населеному пункті. Та як зазначив голова об’єднаної громади – надходження до бюджету не можуть компенсувати тих незручностей для населення.

Та на закінчення Віктор Поліщук повідомив, що на вересень 2016-го року очікують на приїзд Президента України Петра Порошенка до об’єднаної громади Устилуга. Очікується робочий візит глави держави і одне з питань – митний пропускний пункт.

DSC_0853
DSC_0869
DSC_0913
DSC_0978
DSC_1063
DSC_0887
DSC_0919
DSC_0923
DSC_0994 (1)
DSC_1022
DSC_1110
DSC_1130
=
¦
»
¦




коментарів: 5
  1. Планується візит президента. А просто так , зненацька, слабо ? б…ді!

    • добре , що приїде ПАН Президент , але було б дуже добре , щоб спершу він відвідав маєтки та статки ( иагазини , бари і т.д.) теперешніх та колишніх таможенників і тих осіб міста , які безперешкодно ганяють фури через кордон і тоді можливо не треба б було шукати гроші в ЄС , які рано чи пізно прийдеться віддавіати із і так мізерного бюджету країни , ну а пан Ігор надіємось , що Ви підкажете , як народний обранець , таку ідею Президенту , а не слабо , чи слабо ,,,

  2. проблема в першу чергу, в хабарництві, якби на брамі не брали гроші то не булоб таких черг по 12 год

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер