<

Під час робочого візиту Гунчика до Володимира-Волинського і району, губернатор оминув заблокований транспортом Устилуг

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:29 | 29.03.2017 / Володимир /
Перегляди
3
/ 1 коментар

У середу, 29-го березня голова Волинської ОДА Володимир Гунчик здійснив робочу поїздку до Володимир-Волинського району. Відвідав сучасний насіннєвий завод ТОВ “П’ятидні”. Проте прикордонний Устилуг, у який в ніч на 29-те березня знову зайшла черга з сервісної зони, очільник області проігнорував.

Детальну екскурсію Володимиру Гунчику новим насіннєвим заводом ТОВ “П’ятидні” провів головний агроном підприємства Роман Цись. Оглянувши нову техніку та дізнавшись про процес переробки насіння, голова облдержавдмінстрації залишився задоволеним .

Сьогодні часто кажуть про те, що на Волині не будуються нові заводи. Не правда. От як приклад – два мільйони євро – це інвестиція у підприємство, на якому зараз знаходимося. Потужність заводу: дві тисячі тонн переробленого насіння одного сорту у місяць. Тут встановлене найсучасніше європейське обладнання. У результаті переробки отримуємо продукт високої якості. Я думаю, аграрії області та країни будуть зацікавлені у придбання продукції саме цього заводу, – розповідає Володимир Гунчик.

Окрім заводу голова облдержадміністрації ніяких об’єктів у районі не відвідував – поїхав відразу до міста Володимира-Волинського.

Не дочекалися його в Устилузі, де в ніч перед його візитом знову стався транспортний колапс. За словами місцевих жителів, зранку 29-го березня черга з авто сягнула аж торгового центру “Зодіак”. Черга паралізувала місто. Чому так сталося, не дивлячись на те, що її мали б контролювати громадські активісти? Відповідь дають деякі учасники черги, мовляв, всі почали їхати у місто, бо набридло терпіти. “Чому велика кількість машин може просто пройти повз чергу, а ми повинні стояти?”– говорять вони.

Я вважаю, що в нас достатньо можливостей врегулювати проблему з чергою перед пунктом пропуску. Я говорив сьогодні з начальником Національної поліції. Ви знаєте, ті люди, які звикли користуватися митними переходами, вони за деякий період часу стають дуже специфічними людьми. Їх тяжко залучити до роботи на заводах і фабриках. І маленькі коливання, які відбуваються на кордонні, на них впливають, бо це їхній заробіток. Я не хочу їх критикувати. У такий складний час ми живемо. Але питання потрібно тримати під контролем. Я думаю, що спочатку ми зробили правильні кроки, довіривши контроль над чергою активістам. У цьому році розпочинаємо величезний інфраструктурний проект – це дорога Луцьк- Володимир-Волиньский – Устилуг. У рамках цієї роботи буде закладено нову митно-сервісну зону. Вона, думаю, вирішить багато проблем, які сьогодні стоять гостро, – зазначив Володимир Гунчик.




один коментар
  1. Дорогу до кордону добудуйте тоді буде більш-менш порядок,а не в П”ятиднях сервісну..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця