<

Панахиду на День скорботи 22-го червня у Володимирі-Волинському Московський патріархат правитиме окремо від усіх деномінацій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:40 | 16.06.2015 / Володимир /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

22-го червня цього року на День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни у Володимирі-Волинському пройде дві панахиди. Одна – біля Обеліску слави, де правитимуть священники Московського патріархату, а на місці розстрілу жертв тоталітарних репресій у валах городища правитимуть священники усіх християнських деномінацій міста.

Мотивація такої поведінки – канонічні заборони, постанови ряду церковних соборів про окремішність богослужінь цієї церкви.

Клір церкви, що підпорядковується Москві стверджує, що вона є єдиним канонічним тілом Вселенського Православ’я в країні, українською «помісною церквою». Все це категорично заперечується з боку Української православної церкви — Київського патріархату та частково заперечується з боку Української автокефальної православної церкви.

Окрім того, з початку бойових дій на Сході України, Російська Православна Церква, частиною якої є УПЦ МП, назвало війну  Російської Федпрації з Україною “Священною”, а окупацію території України “Хрестовим Походом Православ’я”.

Патриарх Кирилл объявил войну в Украине  священной

Не подіяло на керівництво Володимир-Волинського деканату Московського патріархату і звернення районної ради з пропозицією розпочати процес об’єднання всіх конфесій Православної Церкви в Єдину Українську Помісну Церкву.

“Російська Православна Церква має необмежений вплив на УПЦ МП. Саме тому керівництво Київської метрополії, єпископат УПЦ МП не засудили російську окупацію Криму і агресію на Донбасі. Ми переконані, що більшість вірян і священнослужителів цієї конфесії – щирі патріоти України. тому звертаємося до Вас: вимагайте від керуючих органів Української Православної Церкви Московського Патріархату засудження дій сепаратистів так званих ДНР та ЛНР, а також заборони брати участь у служінні священників, які підтримують ворога”, – сказано в зверненні депутатів району до керівництва УПЦ МП.

Нагадаємо, що на День пам’яті та примирення, 8-го травня цього року священники Московського Патріархату у Володимирі-Волинському демонстраційно відслужили окрему панахиду за загиблими у Другій світовій війні.

Після цього на особистому прийомі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика у Володимирі-Волинському священик Московського патріархату виправдовувався за поведінку у День пам’яті та примирення.

Московський патріархат тотально втрачає парафії в Україні, пише сайт “Радіо свобода”. За таких умов, чи не доведеться після чергового загострення конфлікту між парафіями шкодувати та вибачатися очільникам Православної церкви Московського Патріархату в Україні…




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця