<

Пам’ятник на честь борців за волю України встановлять у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:12 | 23.02.2016 / Володимир /
Перегляди
8
/ коментарів 7

Думку громади міста щодо встановлення пам’ятника на честь загиблим борцям за волю України, вивчатимуть у Володимирі-Волинському. Передпроектною пропозицією є робота українського архітектора Романа Мазурка. Автор пропонує встановити пам’ятник на місці скульптури князям Васильку та Данилку навпроти райдержадміністрації. Символ князівстава перенести у парк Слов’янський. 

Передпроектна пропозиція – пам’ятник із трьох щитів. Вони символізують пам’ять борців за волю України, які загинули до проголошення незалежності нашої держави, загиблим на Майдані та Героям сучасности. Встановлення пам’ятника архітектором Романом Мазурком заплановано у сквері, навпроти райдержадміністрації.

Однак, на даний момент у сквері розміщено пам’ятник князям Василькові та Данилкові. Архітектор у своїх планах бачить пам’ятник саме там. Оскільки прилегла вулиця називається Небесної Сотні, то, на думку автора, і споруда має міститися саме там.

Пам’ятник двом князям у дитинстві, за пропозицією пана Мазурка, можливо перенести у парк Слов’янський. Ввечері автор вбачає підсвітку споруди, аби вона виглядала як символ того, що Герої полинули у саме небо, до Бога.

Заступник міського голови Ярослав Матвійчук каже, що це – лише передпроект. Міська влада наразі відкрита для пропозицій та творчих проектів.

IMG_2013
IMG_2015




коментарів: 7
  1. Я згодна, що пам*ять Героїв потрібно вшанувати, але ж не такою відверною радянщиною! Та ще й знести для цього інший пам*ятник, який має набагато більшу художню цінність, цікавий для туристів і є своєрідною родзинкою цього скверика. Натомість планують вгрохати ось цього бетонного монстра в кращих традиціях “колгоспних арок”.

      • Перенести в Слов*янський парк – все одно, що знести. Там цей маленький пам*ятник просто загубиться на просторах парку. І аргумент що “прилегла вул.Небесної Сотні”, так інша прилегла вулиця цього ж скверика – Князя Василька! Навіщо ж руйнувати вже створений гармонійний ансамбль, облюбований і маленькими жителями, і туристами? Та й велике питання щодо художньої цінності ось такого запропонованого бетонного “памятника”.

  2. Згоден, що таке архітектурно значиме місце як сквер навпроти райдержадміністрації повинне бути заповнене більш значимим об’єктом, а не Васильком і Данилком які нічого собою не символізують і являються не пам’ятником, а скульптурою якщо точніше сказати.
    Пам’ятник підтримую, при своїй простоті форм доволі виразна композиція.

    • Змушений не погодитись щодо символізму Данила і Василька. Після смерті Романа Мстиславича на долю його синів випало багато випробувань. У ті часи коли брат вбивав брата, а син скидав батька з трону щоб зайняти його місце. Данило і Василько завжди діяли спільно і змогли повернути собі батьківські землі. Літописці часто не відділяли братів один від одного, а називали їх просто “Романовичі”. Пам’ятник символізує собою братню любов і самопожертву. До речі, скульптура – це вид образотворчого мистецтва, твори якого мають об’ємну форму. А пам’ятник — витвір мистецтва, створений для увічнення пам’яті про людей і події. Тому “якщо точніше сказати” це пам’ятник.

  3. Пропоную перенести в Слов”янський парк скульптуру Данила навпроти автостанції. В народі його називають унітазом. А на його місці увічнити пам”ять героїв. Це більш людне і видне місце. Герої на це заслуговують. Не випадково перед Данилом на цьому місці стояв вождь світового пролетаріату…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер