<

На Провідну неділю у Володимирі запустять додаткові рейси маршруток: братимуть тільки на «сидячі» місця

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:34 | 7.05.2021 / Володимир /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

7-го травня у Володимирі відбулася нарада за участю поліції, медиків та власників маршрутів громадського транспорту. Обговорили питання організації Провідної неділі у Володимирі-Волинському, а саме можливість запуску додаткових рейсів маршруток, дали рекомендації для релігійних організації щодо проведення богослужінь.

Нагадаємо, раніше планувалося, що додаткових рейсів не запускатимуть, проте вирішили переглянути таке рішення.

Як розповіла головний лікар ЦПМД Катерина Чубок, поки ситуація з коронавірусом у місті стабільна, але нелегка.

“Немає негативної динаміки, але ми не можемо спрогнозувати, що буде в подальшому. Станом на 7-ме травня зареєстрована 71 одна хвора особа, 37 з них знаходиться на амбулаторному лікуванні. Щеплення ідуть туго”, – сказала Чубок.

В ТМО сьогодні лікується 53 людини. На реанімації знаходиться 4 пацієнти. Ліжок достатньо. Як розповіли, не дивлячись на це, новий штам коронавірусу переноситься набагато важче, більше і смертельних випадків.

За словами санітарного лікаря Валерія Онищука, він рекомендував би обмежити доступ людей в храми і закликав не перетворювати кладовище на їдальню.

“Хочу, щоб священники звернули увагу на обряд причастя та мировання. Особливо про застосування одноразових засобів. І серед священників є і були хворі на ковід. Щодо поминальної неділі, то кладовище не може бути місцем для прийняття їжі.

Щодо перевізників, прошу, щоб була обмежена кількість пасажирів в транспортних засобах, дотримання носіння масок, антисептики і дезінфекція автобусів”, – розповів санітарний лікар Валерій Оніщук.

За словами першого заступника міського голови, був ряд звернень щодо довезення в період Провідної неділі. Місто перебуває в зоні, де дозволений громадський транспорт, але за дотримання карантинних заходів. Для того, щоб довезти людей з карантинними обмеженнями, в перевізників запитали, чи можуть вони дати додаткові автобуси і рейси, адже охочих доїхати буде багато, а брати можна тільки на “сидячі місця”.

Як зазначили перевізники у них є транспорт та вони не проти, якщо є потреба, запустити додаткові рейси.

У результаті наради дали доручення управлінню ЖКГ спільно з поліцією визначитися зі схемою перевезення з дотриманням карантинних заходів до кладовищ. За дотриманням норм карантину спостерігатимуть.

Проте, все ж таки, щоб запобігти скупченню людей, влада та лікарі закликають мешканців міста не їхати у кладовище в неділю, а обрати для відвідин померлих інший день.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер