<

Лікарі Володимира побоюються, що доведеться обирати, кого рятувати в реанімації, якщо люди не вакцинуються

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:03 | 28.10.2021 / Володимир / , , , /
Перегляди
4479
/ коментарів 10

Місця для хворих на COVID- 19 в лікарні Володимира лишилося обмаль. Лікарі бояться, що вже дуже скоро доведеться вибирати, хто з пацієнтів має більші шанси на життя.

Розповідають, що кожного дня відбувається до 20 госпіталізацій, але виписують в кілька разів менше людей. Таким чином лишилися лічені дні до того часу, коли відділення буде переповнене. Крім того, лишилося всього одне вільне ліжко в ковідній реанімації. Всім важким хворим з такими темпами скоро кисневих точок не вистачить і доведеться обирати, кого є шанс вилікувати, а кого – ні.

БУГ побував у терапевтичному відділенні Володимир-Волинського ТМО, де лежать хворі, та в облаштованій ковідній реанімації і поспілкувався з керівницею ТМО Тетяною Ващук та завідувачем відділення Ігорем Халимендиком.

Новий штам коронавірусу, розповідають медики, виявився агресивнішим. Тепер з важкими станами на стаціонар потрапляють не тільки люди старшого віку, але й молодь. За два місяці з початку вересня від ковіду померло майже 50 людей. Проліковано близько 300 осіб.

Усі, хто сьогодні лежить на стаціонарі з ковідом, не були вакциновані, розповідає Тетяна Ващук. Тому переконує, що вакцинуватися треба. Це не убезпечить від зараження на сто відсотків, проте точно убезпечить від потрапляння в лікарню з важким станом.

До тих, хто скептично ставиться до вакцинації, лікарі просять не переконувати інших не вакцинуватися, адже від цього залежить людське життя.

“Якщо сумніваєтеся в ковіді, то приходьте у відділення допомагати лікарям, які працюють добами, щоб врятувати людей. Це дуже важко, особливо морально. Ця хвиля ковіду навіть важча, ніж усі попередні, бо ситуація насправді критична”, – розповіла Ващук.

Більше про ситуацію і кадри з ковідної реанімації у Володимирі – у відео.




коментарів: 10
    • Писав комент сюди.
      Згідний.
      Чув прошлого року, що в нововолинській лікарні тиснули на працівників, щоб писали “правильну” статистику.

  1. А як будуть визначати? Вони хто,Бог? Хай розгортають додаткові місця,як в Китаї робили.

  2. А чому вони такі впевнені що вакциновані не поступатимуть до них??? Де факти? Насправді тільки лише припущення.. Видно так наказано було

    • Вакциновані хворіють НАБАГАТО менше,подивись статистику,і з меншими ускладненнями-це факт! А вам,антивакцинаторам, плювати не тільки на себе,мені вас не шкода,а і на суспільство.А як заболів-ой рятуйте мене ,ні неповажаемий -у морг!

      • Це правда. Вакциновані не встигають навіть хворіти – тихенько вивозять за насип і все тут

          • О! Ти ше живий? А я думав шо тебе твої побратими чорти-атеїсти вже давно на пательні смажать.
            Певно ше не повністю розігріли…

    • Згідний.
      Чув прошлого року, що в нововолинській лікарні тиснули на працівників, щоб писали “правильну” статистику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця