<

Інспектор Ляля попереджає про “стерте до підошви” дорожнє покриття траси Володимир-Волинський – Любомль

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:37 | 14.05.2017 / Володимир / /
Перегляди
14
/ коментарі 2

З наближенням літа, інспектор Ляля вирішила перевірити дорогу від міста Володимира-Волинського в напрямку Світязя (в межах району). Отож, інспектор Ляля побувала на відрізках дороги: Р15  – Володимир-Волинський – Верба та траси Т0302 –  Верба – Крать (до межі районів).

Інспекцією дороги в напрямку міста Любомль Ляля розпочала відразу ж виїхавши за межі міста.

Додамо, що про поточний, середній ремонт дороги поки ще ніхто не заявляв. Дорожники на даній трасі проводитимуть лише ямковий ремонт.

Перша ділянка з великими ямами, вибитим асфальтом до “підошви” (щебінь великої фракції) знаходиться від Володимир-Волинського кільця і до зупинки “Семидерев’я”. Інспектор Ляля наголошує, що ями на цьому відрізку “розкидані” по всій ширині і довжині дорожнього полотна, тобто немає однієї проблемної ділянки. На думку Лялі, саме такі глибокі одиничні вибоїни є дуже небезпечними і можуть стати причиною пошкодження автомобілів, або ДТП.

Те, що ями не розташовані локально, дозволяє водіям на цьому відрізку до певної міри маневрувати, тому автомобілі проїздять швидко, не зменшуючи швидкість.

Наступний досить проблемний відрізок дороги до Шацьких озер – це від Верби і до району зупинки “Ліски”. Вибоїни на цьому відрізку відверто шокують. Користувачі соцмереж постійно попереджають про надглибокі ями в межах “ліс перед зупинкою Ліски”.

Додамо, що жодних попереджувальних знаків по ямковість – не було помічено.

Проблемний відрізок дороги розпочинається орієнтовно на середині між селами Верба і Ліски. Інспектор Ляля попереджає про значну ямковість на мостові через меліоративний канал. Також Ляля помітила щілини на мостові, хоча ще не досить значні. Однак, міст не облаштований ані відбійниками, ані світловідбивними елементами.

Інспектор Ляля акцентує увагу водіїв на цьому відрізку, адже на момент зйомки матеріалу (11-го травня) на обочині біля мосту помітила два пошкоджених автомобільних ковпаки до коліс.

Інспектор Ляля застерігає водіїв, котрі їдуть із Володимира-Волинського по цій трасі, адже перед цим проблемним відрізком дороги, передує кілька кілометрів рівної дороги, що дає можливість набрати швидкість.

Від мосту і до зупинки “Ліски” дорожнє полотно вщент розбите. Ями розташовані локально, сягають щебеню великої фракції. Автомобілі, в основному, цей відрізок проїздять обочинами.

Кілька фото для загальної картини:

Саме варто зазначити, що Інспектор Ляля в сидячому положенні має зріст 6-ть сантиметрів, тому для нас є своєрідним мірилом, що візуально показує, які глибокі та небезпечні вибоїни на дорогах.

Згідно з чинним Державним стандартом України 3587-97, розміри ям не повинні бути більше 0,5 м² або 6 см в глибину. Всі ями, які більше хоча б по одному параметру, повинні бути усунені протягом 10-денного терміну (максимум).

Інспектор Ляля хоче звернути увагу як водіїв, так відповідальні дорожні служби (Службу автомобільних доріг у Волинській області та Департамент  інфраструктури області, разом з філією Автодору) на відрізок дороги у межах зупинки “Ліски”.

Особливо інспектора Лялю обурила глибока вибоїна на лівій смузі (якщо їхати із Володимира-Волинського). Яма дуже глибока і велика за площею. Із соціальних мереж, саме на цей відрізок і цю вибоїну найбільше скарг.

Буквально в 10-15 метрах від цієї ями, знаходиться ще одна велика ( навпроти зупинки).

Інспекція Лялі завершилася межами Володимир-Волинського району. Ляля констатує, що траса “Володимир-Волинський –  Любомль” в межах району знаходиться в жахливому стані, а місцями ями та вибоїни створюють аварійно-небезпечні ділянки дороги.

На завершення, інспектор Ляля нагадує, що поточного чи середнього ремонту зазначених доріг не планується.

За два тижні стартує відпочинковий сезон на “Шацьких озерах”. Зазвичай в цей час, автомобільний потік по цьому напрямку значно зростає. Також зростає кількість рейсових маршруток. Саме тому інспектор Ляля рекомендує відповідним структурам в найкоротший термін провести ямковий ремонт.




коментарів: 2
  1. Ну а де ж гроші з митниці ,які повинні іти на ремонт доріг ,чи все це ля-ля для піару ,а контробанда як ішла з Польші так і далі іде .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок