<

Чергове слухання “Запорізької справи” у Володимир-Волинському суді: візит Надії Савченко, зміна обвинувачення та адвокатські клопотання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:28 | 16.08.2016 / Володимир /
Перегляди
545
/ коментарів 7

16-го серпня у Володимир-Волинському міському суді розпочалось чергове слухання так званої “Запорізької справи”.

В першій половині дня основними акцентами став обіцяний візит народного депутата Надії Савченко, яка раніше також пройшла через судову тяганину російського суду за участь в АТО. Пані Савченко приїхала підтримати обвинувачених.

_MG_1374

На засіданні присутня значна кількість журналістів як місцевих, так і центральних мас-медіа. Хоча варто зазначити, що на низці попередніх слухань присутніми були лише журналісти місцевих видань.

По справі відбулись значні зміни. Зокрема, змінили статтю обвинувачення. Відтепер правова кваліфікація правопорушення бійців за частиною 2 статті 28 та частиною 2 статті 409 ККУ. Тобто із тяжкого ступеня в середньої тяжкості. Всі бійці не визнали своєї вини.

Адвокати в свою чергу оголосили ряд клопотань. Найбільш обговорюваним стало клопотання адвоката Василя Нагорного, який просив, щоб суд разом з військовими експертами та обвинуваченими виїхали на місце вчинення так званого злочину. Тобто пропонував відвідати терикон біля населеного пункту Хмельницький Луганської області, на якому хлопці проходили військову службу.

IMG_9649
IMG_9682

Зважаючи на стан на Сході країни та військову обстановку, суд вирішив наразі обмежетись відеозаписом з терикону. Також до справи планують долучити аудіозаписи судових слухонь, що проходили в Запоріжжі.

Після перерви в судовому слуханні, головуючий суддя перейшов до дослідження письмових доказів сторони обвинувачення. Адвокати зауважили ряд неточностей у обвинуваченні.

“Бойові накази складені безстроково. Думаю, що вони написані “заднім” числом. Накази безтолкові. Вибачте, що не втрималась” – сказала з місця Надія Савченко.

При дослідженні доказів, головуючий суддя Лященко запропонував на наступне судове засідання залучити карту місцевості. “Без карти ми, мабуть, не розберемось” – сказав суддя.

В судовому слуханні оголошена перерва до 15-го вересня.

_MG_1365
IMG_9683
IMG_9691
IMG_9702




коментарів: 7
  1. Заступилась та що навіть “пороху не нюхнула” в АТО!Але ж депутат і Грой України!!??

    • Приїхала попіаритись , тут вона бійців захищає , там каже треба з сепаратистами справу мати – ну хіба можна на двох стільцях сидіти…

    • шановний пане!Але ж приїхала.А нюхала чи не нюхала- то і ти напевне нюхав там де цар пішки ходив.Чи не так?Поміняйся з нею і з хлопцями місцями.Хлопці бачили смерть і каліцтво а тепер через тупорилих роблять з них дизертирів.Це справедливо?А її нам не судити-Бог на небі він розсудить.

  2. Відсиділи ви б у тюрмі, і після цього б попіарилась.В теплові Жук лбить піаритись. Всіх садить!!!

  3. ви, люди, всього не знаєте, що так її критикуєте.

    це широка масмедійна кампанія проти неї, адже герої України нікому не потрібні живі! якби вона загинула – ви б пішли стадом і горювали, як і вся країна.
    стадом дуже легко керувати, головне на думку наштовхнути. а самим зробити висновки дуже важко, правда?
    вона каже багато правильних речей, але українці зі своїм пороховишиватством до цього не доросли ще, бо ж Савченко тепер Пороху не вигідна. от він і “піарить” її , накидаючи жару в вогонь.

    дорослі люди, а збоку гляньте на себе – нічим не відрізняєтесь від російських ватників – “хаваєте” усю інформацію, яку вам подають.

    • Згодна з Вами на 100%. Особливо з останнім реченням. Люди, давно пора включати голову та робити висновки, а не бути зазомбованими. “Не вір всьому що чуєш і лише половині того, що бачиш”…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 Травня, Четвер