<

Березовичі вийдуть з Володимир-Волинського району? Останні не об’єднані села проводять громадські слухання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:11 | 12.02.2018 / Володимир /
Перегляди
123
/ 1 коментар

У Володимир-Волинському районі залишилося лише дві сільські ради, які не входять до жодної з існуючих ОТГ, а також самостійно не можуть створити об’єднану територіальну громаду. Це Березовичівська і Хобултівська сільська рада. 11-го лютого у селі Березовичі провели громадське обговорення щоб вибрати з якою громадою об’єднатися.

На громадських слуханнях, для жителів Березовичівської сільської ради пропонували вибрати один з трьох варіантів – Зимне, Овадне чи Війниця (Локачинського району). На обговорення прибуло близько сотні мешканців сільської ради (додамо, що загалом сільська рада нараховує понад тисячу населення). Були представники трьох громад до яких потрібно вибрати чи приєднуватися.

Сілький голова Березович Юрій Ковальчук, зазначив, що для громади було б найкраще створити власну ОТГ приєднавши до себе Війницю та інші села, однак пропозиція не пройшло по них. Саме тому громада має вибрати, з ким далі будуть розвиватися.

Згідно перспективного плану, Березовичівська сільська рада має доєднатися до Зимнівської ОТГ. Місцеві жителі виступили категорично проти, мовляв, географічне положення, відсутність прямого сполучення не створить комфортних умов.

Щодо Оваднівської ОТГ, то присутніх насторожив той момент, що тамтешній голова Сергій Панасевич, основний акцент під час презентації громади зробив на фінансовій стороні. Із залу лунали фрази “нащо ми бідні, вам багатим”, “потім будете завжди казати, що взяли нас бідними”, “ви не будете нічого для нас робити, бо ми бідні”.

Основний аргумент чому приєднуватися до Війниці було пряме дорожнє сполучення, близькість сіл один до одного. Делегація із Локачинського району на чолі з їхнім головою РДА апелювала до того, що Березовичі де-факто будуть центром громади, хоча юридично Війниця. Мовляв, у Березовичах хороша школа і амбулаторний пункт, яких нема у Війниці.

Обговорення тримало понад годину, а потім відбулося голосування. Більшістю голосів присутніх було проголосовано, щоб доєднатися до Війниці, ще частина голосів за Оваднівську ОТГ і найменше за Зимнівську громаду.

Додамо, щоб запустити процес об’єднання, то після громадського обговорення має відбутися сесія сільської ради, на які депутати будуть голосувати з ким розпочинати об’єднавчий процес.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця