<

90 врятованих кажанів випустили на волю у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:16 | 9.04.2019 / Володимир / , /
Перегляди
3
/ коментарі 2

Кажанчиків, яких більше півтора місяці тому врятували у Володимирі-Волинському, випустили на волю. Взяти участь у завершенні операції «Порятунок кажанів» зміг кожен охочий. Випустили врятованих тваринок на волю ввечері 9-го квітня.

Кажнчиків знайшли в одній з установ Володимира-Волинського, коли здійснювали демонтаж старих вікон і замінювали на нові. 19- го лютого на майстрів у щілинах чекав сюрприз – перелякані кажани, сон котрих потривожили раніше часу. Їх було 89. Згодом у ще одному вікні знайшли ще одного. Загалом – 90.

Майстри, які знайшли кажанчиків, зібрали їх в коробку і зателефонували до місцевого ветеринара Сергія Тернова. Далі порятунком зайнялися активісти.

У соцмережах та ЗМІ волонтери, серед яких і Ганна Доскоч, оголосили операцію «Порятунок кажанів» і просили підтримати кампанію порятунку фінансово. За словами Ганни, зголосилося допомогти багато людей.

Спочатку кажанів потрібно було доставити у місто Харків, де у Центрі порятунку рукокрилих відгодували і відправили в анабіозний сон. Після завершення холодів, їх потрібно було повернути додому. Адже кажани мають жити у своєму природному середовищі, де і народилися.

Випускати кажанчиків на волю прийшло багато людей. Були і діти.




коментарів: 2
  1. Молодці всі хто долучився до справи , що повязані з кажанами , особливо волонтери.
    Це означає , що є ще небуйдужі жителі в місті до проблем наших маленьких братів матінки Природи… А цікаво б знати , яка доля інших кажанів , які були виявлені при зрізанні дерев в парку Гагаріна та в скверу біля музею . Кажуть , частина їх загинула на місці … Хто знає про подальшу долю тих , хто залишився в живих , поділіться будь- ласка інформацією …

    • Тих, що вціліли, прийняв до себе луцький зоопарк. А навесні їх так само відпустили на волю..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер